Säkerhetsnivån har höjts på landets sex internationella flygplatser, Suvarnabhumi, Don Mueang, Chiang Mai, Chiang Rai, Hat Yai och Phuket
1 av 3
Säkerhetsnivån har höjts på landets sex internationella flygplatser, Suvarnabhumi, Don Mueang, Chiang Mai, Chiang Rai, Hat Yai och Phuket - Foto: Sakchai Lalit/AP/Scanpix
I samband med terrorattacken höjde de thailändska myndigheterna sin beredskap och betonade att åtgärder vidtagits för att förstärka säkerheten i landet.
2 av 3
I samband med terrorattacken höjde de thailändska myndigheterna sin beredskap och betonade att åtgärder vidtagits för att förstärka säkerheten i landet. - Foto: David Longstreath/AP/SCANPIX
En bombtekniker undersöker de detonerade sprängladdningarna efter terrorattacken den 14 februari.
3 av 3
En bombtekniker undersöker de detonerade sprängladdningarna efter terrorattacken den 14 februari. - Foto: Apichart Weerawong/AP/Scanpix

Höjd säkerhet på thailändska flygplatser – bör svenska resenärer vara oroliga?

Efter terrorattacken den 14 februari har Thailand höjt säkerhetsnivån på flygplatser. Men enligt utrikesdepartementet finns det ingen anledning för svenska resenärer att vara oroliga.


UD avråder sedan tidigare från resor till sydligaste Thailand

Med anledning av säkerhetsläget avråder UD från icke nödvändiga resor till de fyra södra provinserna Narathiwat, Yala, Pattani och Songkhla. Beslut om avrådan togs den 18 september 2006. Avrådan gäller tills vidare.

Provinsen Satun omfattas inte av UD:s avrådan, därmed inte heller landgränsen mellan Thailand och Malaysia i provinsen Satun. Dock gäller avrådan fortfarande alla tågresor över gränsen, eftersom järnvägslinjen leder genom provinser som omfattas av avrådan. Ambassaden uppmanar till försiktighet vid samtliga resor över landgränsen mellan Thailand och Malaysia.

Den 14 februari drabbades Thailand av ytterligare en terrorattack när tre sprängladdningar skadade fem personer i centrala Bangkok. På fredagen höjde thailändska myndigheter säkerhetsnivån på landets sex internationella flygplatser. Men enligt utrikesdepartementet finns det ännu ingen anledning för svenska resenärer att vara oroliga.

– Hittills har vi inte sett några skäl att avråda från resor till Thailand. Men vi följer händelseutvecklingen noga och uppmanar resenärerna att hålla sig uppdaterade, säger Fia Roed på UD:s presstjänst till Nyheter24.

Den amerikanska ambassaden i Bangkok har dock gått ut och varnat resenärer för eventuella terrorattacker riktade mot turistmål i Thailand. Ambassaden uppmanar till särskild försiktighet i områden som besöks av västerländska turister. Flygbolaget SAS, som har flera flyg till Bangkok, meddelar att man följer händelseutvecklingen intensivt.

– Tills vidare flyger vi som vanligt. Det finns ingen anledning att vara rädd i nuläget. Det finns inget hot mot vare sig SAS eller flygplatsen i Bangkok, säger Anders Lindström, presstalesman på SAS.

/
/
/
/
/
/
UD
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.