"Ray" hävdar att han och pappan levt tillsammans i skogen i fem år. När pappan dog kontaktade han sociala myndigheter.
"Ray" hävdar att han och pappan levt tillsammans i skogen i fem år. När pappan dog kontaktade han sociala myndigheter.

"Skogspojken" Ray uppges ha hittat på allt

En dag i höstas gick pojken in på ett socialkontor i Berlin och sade att han levt i skogen i fem år. Händelsen blev internationellt uppmärksammad, men nu tror tyska myndigheter att "Ray" hittat på hela sin historia.


Det var i början av september 2011 som en 17-årig pojke med namnet "Ray" plötsligt kom in på ett socialkontor i Berlin. Han berättade att hans mamma dött för fem år sedan och att han sedan dess levt i skogen tillsammans med sin pappa - långt ifrån civilisationen. När hans pappa dog tog Ray kontakt med omvärlden igen.

Vem Ray egentligen är och var han kommer ifrån har sedan dess varit något av ett mysterium. Men nu säger tyska myndigheter att "Ray" förmodligen hittat på sin historia.

– Det fanns ingen skog, ingen grav, ingen mor som förolyckats i en bilolycka. Vi ser honom nu som en person som råkat ut för en olycka, säger en person på en tysk kommunal myndighet till The Telegraph.

Polisen har genomfört en omfattande utredning av fallet men "Ray" har varit ovillig att hjälpa till. Han har bland annat vägrat ett DNA-prov, trots att ett par i Schweiz hävdat att han kan vara deras son. Efter att polisen undersökt Rays tält och kläder hittades inte heller några tecken på att de använts en längre tid i det vilda

"Ray" säger att han inte minns något av sitt tidigare liv förutom de fem åren i skogen tillsammans med sin pappa. Myndigheterna har från och med nu lagt locket på och tänker inte kommentera fallet i fortsättningen.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

1 timme sedan
En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

1 timme sedan
Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.