Enligt premiärministerns pessekreterare handlade det "definitivt om en komplott för att mörda Putin".
1 av 3
Enligt premiärministerns pessekreterare handlade det "definitivt om en komplott för att mörda Putin". - Foto: Misha Japaridze / SCANPIX
Två män är misstänkta för att ha försökt mörda Vladimir Putin.
2 av 3
Två män är misstänkta för att ha försökt mörda Vladimir Putin. - Foto: Alexander Zemlianichenko / SCANPIX
Männen ska ha planerat att lägga ut minor på en gata i Moskva som Putin brukar färdas på.
3 av 3
Männen ska ha planerat att lägga ut minor på en gata i Moskva som Putin brukar färdas på. - Foto: Alexei Druzhinin / SCANPIX

Mordplaner på Putin avslöjade

Två män har gripits misstänkta för att ha planerat en mordkomplott på premiärministern.


Den ukrainska säkerhetstjänsten har avvärjt en mordkomplott mot premiärminister Vladimir Putin. Två män har gripits i den ukrainska hamnstaden Odessa och är misstänkta för att ha planerat att mörda Putin efter presidentvalet den 4 mars. Ett val som Vladimir Putin väntas vinna.

– Det här var definitivt en komplott för att mörda premiärministern, säger Dmitry Peskow, premiärministerns pressekreterare, till BBC.

De misstänkta greps redan i januari efter en explosion i en lägenhet i Ukraina. TV-bilder visade de båda männen som hävdade att de agerade på order av krigsherren Doku Umarov. Männen hade planerat att lägga ut minor på en gata i Moskva som Vladimir Putin brukar färdas på.

Enligt ryska medier har bevismaterial för mordkomplotten hittats i lägenheten. Bland annat en dator med flera uppgifter, samt en video som visar Putins bilkortege.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!