Polisen storsatsar med en ny operation kallad "Operation Unmask"
Polisen storsatsar med en ny operation kallad "Operation Unmask"

25 hackare gripna – misstänks tillhöra Anonymous

Enligt Interpol har 25 personer som misstänks ha anknytning till hackarkollektivet Anonymous gripits.


De 25 misstänkta personerna greps i Colombia, Chile, Argentina och Spanien. Samtidigt gjordes tillslag mot 40 olika lokaler och polisen beslagtog 250 föremål, varav flera datorer och mobiltelefoner.

Polisens offensiv mot hackarnätverket kallas "Operation Unmask" och går ut på att identifiera och gripa hackare som gjort sig skyldiga till attacker mot chilenska och colombianska myndigheter tidigare i år, det skriver Huffington Post.

Gårdagens tillslag är det största och mest framgångsrika mot Anonymous som någonsin gjorts. Hackarkollektivet skrev sedan på sitt Twitterkonto att man hämnats polisens räd genom att försöka hacka Interpols hemsida. Det är dock oklart om hämndaktionen lyckades.

Flera av de gripna misstänks ha hackat olika myndighetssidor, det skriver Huffington Post.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.