Greg Lozano var en av passagerarna ombord på planet.
1 av 3
Greg Lozano var en av passagerarna ombord på planet. - Foto: M. Spencer Green/AP/Scanpix
Räddningstjänsten kom till undsättning när flygvärdinnan fick ett sammanbrott.
2 av 3
Räddningstjänsten kom till undsättning när flygvärdinnan fick ett sammanbrott. - Foto: Jessica Mill/AP/Scanpix
En passagerare filmade flygvärdinnans sammanbrott.
3 av 3
En passagerare filmade flygvärdinnans sammanbrott. - Foto: Jessica Mill/SP/Scanpix

Flygvärdinnans sammanbrott spred panik bland passagerarna

Passagerare ombord på flight 2332 fick uppleva flera skräckinjagade minuter då en flygvärdinna fick ett sammanbrott precis innan planet skulle lyfta från Dallas airport. På tisdagen släpptes larmsamtalen från passagerarna.


Flygvärdinnans sammanbrott

En passagerare berättade för CNN att flygvärdinnan verkade förvirrad redan innan planet stod vid startbanan. Flygvärdinnan berättade att hon är bipolär och inte hade tagit sin medicin. Flygvärdinnan uppges även ha förlorat vänner 11 september 2001.

DALLAS. Flygvärdinnan ombord på flight 2332 meddelade plötsligt att hon inte längre tar ansvar för säkerheten ombord på planet och att de kommer att krascha. Enligt CNN blev flera av passagerarna skrämda och minst tre av dem ringer desperat till larmcentralen 911 efter hjälp.

En kvinna ringde till larmcentralen och berättade att flygvärdinnan hade meddelat att planet skulle krascha. Räddningspersonalen bad kvinnan att inte lägga på och frågade om hennes namn och telefonnummer. Personalen frågade om exakt vad flygvärdinnan hade sagt.

- Hennes specifika ord var "planet kommer inte att lyfta innan det kraschar", sade kvinnan.

När en annan kvinna ringde om hjälp fick hon svaret att hjälp var på väg.

- Vi har folk som kommer till dig. Kan du ge mig information som kan hjälpa dem? Du kommer att klara dig. Så länge planet inte lyfter är du fortfarande säker. Du har fortfarande inte lyft än, eller hur?

Flygpersonal brottade ner flygvärdinnan och hjälptes åt för att försöka lugna ner henne. En man ringde för att kolla om larmcentralen var medvetna om flygvärdinnans sammanbrott och informerade om läget.

- Det verkar som om de försöker lugna ner flygvärdinnan, folk hjälper till, sade en man till larmcentralen.

Flygpersonalen lyckades till slut få kontroll över situationen och återvände till flygplatsen. Flygvärdinnan kommer inte åtalas men fördes till sjukhus tillsammans med en kollega för behandling. Planet kunde senare starta med ny besättning och alla som ville serverades fria drinkar som kompensation, rapporterar Travel Insider.

/
/
/
/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!