1 av 3
- Foto: foto: Heiko Junge/Scanpix
2 av 3
- Foto: Jessica Gow/Scanpix
3 av 3
- Foto: Paul Sakuma/AP/Scanpix

Våldtagen tog sitt liv efter tvångsäktenskap med gärningsmannen

En 16-årig flicka i Marocko har begått självmord sedan hon tvingats gifta sig med den man som våldtagit henne, rapporterar marockanska tidningar.


Förra året väckte flickans föräldrar åtal mot våldtäktsmannen som är tio år äldre än dottern. Men domstolen i norra Tangier beslutade i stället att offret och gärningsmannen skulle gifta sig.

Domstolens beslut baserades på att det skulle “lösa” skadorna våldtäkten orsakat flickan, men hennes lidande kom i stället att fortstätta i gärningsmannens hem.

Enligt tidningen al-Massae stod flickan snart inte ut med övergreppen och tog därför sitt liv genom att äta råttgift.

Tidningen uppger att rutinerna kring denna typ av tvångsäktenskap är rotad i lokala traditioner och syftar till att bibehålla flickans heder. Marockansk lag ger straffrihet till våldtäktsmän som går med på att gifta sig med offret.

Historien har spridits på Facebook och Twitter, och många i landet kräver nu åtgärder mot den domare som utfärdat domen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.