Under natten till torsdagen stör polisen Merah med detonationer så att han inte ska få någon sömn.
1 av 13
Under natten till torsdagen stör polisen Merah med detonationer så att han inte ska få någon sömn. - Foto: Remy de la Mauvinere/Ap/Scanpix
På tisdagen den 20 mars lyckas polisen, genom att spåra Merahs nätaktiviteter, lista ut att han befann sig i den här byggnaden.
2 av 13
På tisdagen den 20 mars lyckas polisen, genom att spåra Merahs nätaktiviteter, lista ut att han befann sig i den här byggnaden. - Foto: Remy de la Mauvinere
President Sarkozy kom till platsen, som har varit världens mest uppmärksammade under störra delen av veckan, och uttryckte sitt medlidande till de omkomnas anhöriga.
3 av 13
President Sarkozy kom till platsen, som har varit världens mest uppmärksammade under störra delen av veckan, och uttryckte sitt medlidande till de omkomnas anhöriga.
På torsdagsmorgonen får polisen inte kontakt med Merah och man befarar att han begått självmord.
4 av 13
På torsdagsmorgonen får polisen inte kontakt med Merah och man befarar att han begått självmord.
Stora områden kring byggnaden spärras av.
5 av 13
Stora områden kring byggnaden spärras av. - Foto: Remy de la Mauviniere / SCANPIX
Klockan 11.30 inleds stormingen och en intensiv skottlossning utbryter.
6 av 13
Klockan 11.30 inleds stormingen och en intensiv skottlossning utbryter. - Foto: Bob Edme / SCANPIX
Mohammed Merah har erkänt dåden i den franska staden Toulouse.
7 av 13
Mohammed Merah har erkänt dåden i den franska staden Toulouse.
23-årige Mohammed Merah misstänks ha mördat sju personer i den franska staden Toulouse mellan den 11 och 19 mars.
8 av 13
23-årige Mohammed Merah misstänks ha mördat sju personer i den franska staden Toulouse mellan den 11 och 19 mars. - Foto: France 2/Ap/Scanpix
En massiv polisstyrka kallades in, men när de försöker storma lägenheten blev de beskjutna och avbryter.
9 av 13
En massiv polisstyrka kallades in, men när de försöker storma lägenheten blev de beskjutna och avbryter. - Foto: Bob Edme/Ap/Scanpix
Polisen ändrar därefter taktik och försöker vänta ut Merah. Man stänger av lägenhetens el och vatten. Polisen förhandlar med Merah som säger att han tänker överlämna sig till polisen.
10 av 13
Polisen ändrar därefter taktik och försöker vänta ut Merah. Man stänger av lägenhetens el och vatten. Polisen förhandlar med Merah som säger att han tänker överlämna sig till polisen. - Foto: Christophe Ena/Ap/Scanpix
Det visar sig senare inte stämma och polisen, med över 300 man, planerar att storma lägenheten.
11 av 13
Det visar sig senare inte stämma och polisen, med över 300 man, planerar att storma lägenheten. - Foto: Remy de la Mauvinere/Ap/Scanpix
Byggnaden evakueras och samtidigt tar Merah tillbaka sina ord om att ge upp. Istället förklarar han sitt engagemang för al-Qaida och säger att han ångrar att han inte mördat fler.
12 av 13
Byggnaden evakueras och samtidigt tar Merah tillbaka sina ord om att ge upp. Istället förklarar han sitt engagemang för al-Qaida och säger att han ångrar att han inte mördat fler. - Foto: Remy de la Mauvinere/Ap/Scanpix
Klockan 12.00 meddelas att Merah dött i skottlossningen. . Enligt uppgifter ska över 300 skott ha avlossats och Merah träffades i huvudet när han försökte fly genom ett fönster. Två polismän skadades i skottlossningen.
13 av 13
Klockan 12.00 meddelas att Merah dött i skottlossningen. . Enligt uppgifter ska över 300 skott ha avlossats och Merah träffades i huvudet när han försökte fly genom ett fönster. Två polismän skadades i skottlossningen.

Terroristen Merah skickade mordfilmer till arabisk tevekanal

Polisen undersöker nu om det var Mohammed Merah som postade filmerna själv eller om han hade en medhjälpare.


Merahs bror åtalas

Misstankarna mot seriemördaren Mohammed Merahs bror har stärkts i efterhand. Nu ska domare i Paris ta beslut om han ska åtalas för medhjälp till sin brors våldsdåd.

Brodern har enligt uppgifter sagt att han är stolt över vad sin bror gjort och polisen har hittat sprängmedel i hans bil. Han ska även ha varit med när skotern som användes vid dödskjutningarna stals. Läs mer om brodern här.

TOULOUSE. Tevekanalen al-Jaziras Pariskontor har mottagit ett USB-minne med terroristen och seriemördaren Mohammed Merahs filmer. Enligt polisen ska filmerna ha spelats in under attackerna mot den judiska skolan och på franska soldater, rapporterar tidningen Le Parisien.

Filmer var dock poststämplade redan på onsdagen förra veckan, efter att polisen slog till mot Merahs hus och belägrade det.

Nu undersöker polisen om det var seriemördaren själv som postade filmerna på tisdagskvällen eller om han hade någon medhjälpare.

Under tiden har det även kommit fram att franska myndigheter misstänker att Mohammed Merah inte var ensam att planera de brutala morden.

Polisen har också sedan tidigare gripit Merahs bror, Abdelkader Merah, samt hans mamma och flickvän. Mohammed Merah har själv påstått att han tränats av al-Qaida i Pakistan.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Minst åtta människor rapporteras ha dödats och ett tjugotal skadats i nattens ryska attacker mot Ukraina. De riktades i huvudsak mot regionen Dnipropetrovsk, enligt inrikesdepartementet i Kiev.

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Geely dumpar Volvo-aktier – kursen faller

AB Volvos aktie faller med 4,5 procent sedan kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelat att man sålt av hela sitt innehav av B-aktier i AB Volvo för drygt 14 miljarder kronor.

Bättre än väntat från Avanza

1 timme sedan
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.