15-åring döms till livstid för mord på sin mamma

En brittisk pojke får hårdast möjliga straff efter att han slagit ihjäl och tänt eld på sin mamma.


Coronation Street

Den brittiska såpoperan Coronation Street började sändas redan 1960 och har överlevt fram till i dag. Det är en av de mest lukrativa teveprogrammen för de kommersiella kanalerna i Storbritannien.

Daniel Bartlam ska ha varit fixerad av karaktären John Stape, som i serien begår både ett dråp och ett mord, det senare med en hammare.

NOTTINGHAM. På annandag påsk 2011 slog den då 14-årige Daniel Bartlam ihjäl sin mamma med en hammare genom sju slag mot hennes huvud. Sedan hällde han ut bensin över rummet och tände på.

Tonåringen ska ha inspirerats av den brittiska tevesåpan Coronation Street där en karaktär slår ihjäl en annan med just en hammare.

På måndagen dömdes han till livstids fängelse för mord, och den nu 15-årige Bartlam kommer att vara tvungen att sitta inlåst i minst 16 år, uppger BBC.

"Skrämmande att en 14-åring kan göra detta"

Domaren Julian Flaux kallade mordet "groteskt" och "vettlöst" på en presskonferens efter att domen meddelats.

Även poliskommissarie Kate Meynell, som ledde utredningen, menade att fallet varit minst sagt obehagligt.

– Våldet, graden av planering och vidden av hans lögner är inte bara chockerande, men det är också skrämmande att en 14-årig pojke kan göra detta, säger hon till BBC.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

1 timme sedan
Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.