Hon var tidigare guvernör i Alaska.
1 av 2
Hon var tidigare guvernör i Alaska. - Foto: SarahPAC.com
Republikanen Sarah Palin har tidigare gjort sig känd för sina homofobiska uttalanden.
2 av 2
Republikanen Sarah Palin har tidigare gjort sig känd för sina homofobiska uttalanden. - Foto: SarahPalin.com

Palins hemstat överger homosexuella

Delstaten Alaska, där Sarah Palin tidigare var guvernör, uppges ha röstat nej till ett nytt lagförslag som skapats för att skydda homo- och transsexuella mot diskriminering.


Sarah Palin

Republikansk politiker född 1964 i Sandpoint, Idaho. Hon var guvenör i delstaten Alaska mellan 2006 och 2009. I presidentvalet 2008 offentliggjordes hon som republikanernas kandidat till posten som vicepresident.

"Lagförslag 5" skulle utöka delstatens anti-diskrimineringslagar till att omfatta även sexuell läggning och könsidentitet. Det skulle innebära att Alaskas homo- och transsexuella skyddas från diskriminering precis som andra grupper. Men när 90 procent av rösterna var räknade stod det klart att 58 procent av rösterna är emot förslaget.

Enligt Trevor Storrs, en av personerna bakom en kampanj för lagförslaget, är det dock inte avgjort än. Flera röstlokaler fick enligt uppgift slut på valsedlar på grund av det höga valdeltagandet. Och nu råder förvirring kring de återstående rösterna.

– Vi har stor tilltro på valprocessen och det är upp till de ansvariga att utvärdera situationen, säger han till Pink News.

Konservativa religiösa grupper i delstaten har varit emot lagförslaget och sagt att det kan "äventyra religiös frihet".

/
/
HBT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Risk för varubrist på Systemet till helgen

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

Åklagare som kräver att få ut upploppsbilder från Rosengård tagna av fotografer från flera svenska redaktioner beviljas prövningstillstånd av Högsta domstolen (HD).

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

EU-parlamentet har slutligt godkänt ännu ett år med handelslättnader för Ukraina med 428 ja-röster mot 131 nej och 44 nedlagda. Tisdagens beslut innebär att den uppgörelse som nåddes nyligen om villkoren för importen av exempelvis jordbruksprodukter nu räcker ända fram till sommaren 2025.

Greta Thunberg åtalas återigen för ohörsamhet

Klimataktivisten Greta Thunberg åtalas återigen för brott, misstänkt för två fall av ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Expressen.

Storbritannien stärker försvaret

Storbritannien ska lägga 2,5 procent av sitt BNP på försvarsutgifter, meddelar premiärminister Rishi Sunak under ett besök i Polen. Under 2023 lade landet drygt 2,2 procent av BNP på försvaret.