Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Palins hemstat överger homosexuella

Hon var tidigare guvernör i Alaska.
1 av 2

Hon var tidigare guvernör i Alaska.

SarahPAC.com

Republikanen Sarah Palin har tidigare gjort sig känd för sina homofobiska uttalanden.
2 av 2

Republikanen Sarah Palin har tidigare gjort sig känd för sina homofobiska uttalanden.

SarahPalin.com

Nyheter | 04/04/2012 22:19

Delstaten Alaska, där Sarah Palin tidigare var guvernör, uppges ha röstat nej till ett nytt lagförslag som skapats för att skydda homo- och transsexuella mot diskriminering.

"Lagförslag 5" skulle utöka delstatens anti-diskrimineringslagar till att omfatta även sexuell läggning och könsidentitet. Det skulle innebära att Alaskas homo- och transsexuella skyddas från diskriminering precis som andra grupper. Men när 90 procent av rösterna var räknade stod det klart att 58 procent av rösterna är emot förslaget.

Enligt Trevor Storrs, en av personerna bakom en kampanj för lagförslaget, är det dock inte avgjort än. Flera röstlokaler fick enligt uppgift slut på valsedlar på grund av det höga valdeltagandet. Och nu råder förvirring kring de återstående rösterna.

– Vi har stor tilltro på valprocessen och det är upp till de ansvariga att utvärdera situationen, säger han till Pink News.

Konservativa religiösa grupper i delstaten har varit emot lagförslaget och sagt att det kan "äventyra religiös frihet".