Måndag 3 Okt
Stockholm

Palins hemstat överger homosexuella

Hon var tidigare guvernör i Alaska.
1 av 2
Hon var tidigare guvernör i Alaska. Foto: SarahPAC.com
Republikanen Sarah Palin har tidigare gjort sig känd för sina homofobiska uttalanden.
2 av 2
Republikanen Sarah Palin har tidigare gjort sig känd för sina homofobiska uttalanden. Foto: SarahPalin.com

Delstaten Alaska, där Sarah Palin tidigare var guvernör, uppges ha röstat nej till ett nytt lagförslag som skapats för att skydda homo- och transsexuella mot diskriminering.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Sarah Palin

Republikansk politiker född 1964 i Sandpoint, Idaho. Hon var guvenör i delstaten Alaska mellan 2006 och 2009. I presidentvalet 2008 offentliggjordes hon som republikanernas kandidat till posten som vicepresident.

"Lagförslag 5" skulle utöka delstatens anti-diskrimineringslagar till att omfatta även sexuell läggning och könsidentitet. Det skulle innebära att Alaskas homo- och transsexuella skyddas från diskriminering precis som andra grupper. Men när 90 procent av rösterna var räknade stod det klart att 58 procent av rösterna är emot förslaget.

Enligt Trevor Storrs, en av personerna bakom en kampanj för lagförslaget, är det dock inte avgjort än. Flera röstlokaler fick enligt uppgift slut på valsedlar på grund av det höga valdeltagandet. Och nu råder förvirring kring de återstående rösterna.

– Vi har stor tilltro på valprocessen och det är upp till de ansvariga att utvärdera situationen, säger han till Pink News.

Konservativa religiösa grupper i delstaten har varit emot lagförslaget och sagt att det kan "äventyra religiös frihet".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.