Måndag 17 Jan
Stockholm

Skriet såldes för 723 miljoner - det här kan man köpa i stället

21 906 537 chipspåsar och du blir fredagsmysets konung.
1 av 6
21 906 537 chipspåsar och du blir fredagsmysets konung. Foto: Dan Hansson / Svd / SCANPIX
Friends fick namnge en arena - du kan få namnge fem.
2 av 6
Friends fick namnge en arena - du kan få namnge fem. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Eller varför inte bostäder i en storlek av knappt två fotbollsplaner mitt i centrala Stockholm?
3 av 6
Eller varför inte bostäder i en storlek av knappt två fotbollsplaner mitt i centrala Stockholm?. Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
723 stycken Håkan Juholts - det tackar man väl inte nej till?
4 av 6
723 stycken Håkan Juholts - det tackar man väl inte nej till?. Foto: Patric Söderström / SCANPIX
För det hade man kunnat få en dryg tiondel av appen Instagram, som Facebook nyligen köpte för en miljard dollar.
5 av 6
För det hade man kunnat få en dryg tiondel av appen Instagram, som Facebook nyligen köpte för en miljard dollar. Foto: Karly Domb Sadof / AP / SCANPIX
Edvard Munchs tredje upplaga av den världsberömda målningen "Skriet" såldes för 723 miljoner kronor.
6 av 6
Edvard Munchs tredje upplaga av den världsberömda målningen "Skriet" såldes för 723 miljoner kronor. Foto: Pontus Höök / SCANPIX

En tavla för en massa miljoner är väl ingenting när man kan lägga pengar på detta i stället?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Finns i fyra versioner

När den tredje versionen av "Skriet" såldes i New York under onsdagen blev det det dyraste verket som någonsin sålts på auktion i världen.

Det finns dock ytterligare tre versioner. Två av dem finns i Munchmuseet i Oslo och en i Nationalmuseum i samma stad. Samtliga har stulits genom åren, de två första 2004 och den sistnämnda 1994. De har senare tagits tillbaka, men en av Munchmuseets versioner fick fukt- och slitageskador som ej går att reparera.

Den tredje versionen av Edvard Munchs kända målning "Skriet" såldes i en auktion för 107 miljoner dollar - 723 miljoner svenska kronor - på onsdagen. Men det här hade köparen kunnat satsa på i stället.

0,11 Instagram

Den populära appen där folk postar sina bilder (främst på sig själva, sin middag eller på blommande körsbärsträd) köptes av Facebook för en miljard dollar. För 723 miljoner får man lite drygt en tiondel av företaget.

12 662 kvm i Stockholms innerstad

Kvadratmeterpriset i huvudstaden må vara dyrt, men för den nätta summan som Skriet köptes för får man en bostäder för en yta av nästan två fotbollsplaner, mitt i smeten.

Namnrättigheter till fem nationalarenor

Swedbank gav nyligen bort sina 150 miljonersrättigheter till namnet på nya nationalarenan till Friends. Med 723 miljoner kan man med andra ord namnge minst fyra, kanske fem arenor om det finns mängdrabatt.

21 906 537 chipspåsar

Vill man ha fredagsmys åt sig och hela sin stad resten av livet bör 723 miljoner givetvis läggas på chips. Det ska påpekas att uträkningen är gjord efter Stockholms finanslandstingsråd Torbjörn Rosdahls uträkning - tre chipspåsar för en hundring.

Anställa 723 Håkan Juholts

Den avgående S-ledare drar ännu in sin gamla lön på cirka en miljon kronor. Om man tycker att livet är lite tråkigt och man vill ha mer action, på gott och ont - vad passar då bättre än att anställa hundratals Juholts?

Kommentera
Kopiera länk
Dela