Bron på bilden är inte den som nämns i artikeln.
Bron på bilden är inte den som nämns i artikeln. - Foto: Eraldo Peres/AP/Scanpix

Tjuvar stal tio ton tung bro

Tjeckiska tjuvar har lyckats med konststycket att stjäla en tio ton tung gångbro av stål i Prag.


PRAG. Med hjälp av en lyftkran kunde tjuvarna plocka isär bron samt 200 meter järnväg. När en polispatrull kom till platsen lyckades tjuvarna lura poliserna med falska dokument. Därefter bar ligan in stålet i en lastbil och gav sig iväg.

– De sa att de blivit inhyrda för att ta bort bron och bana väg för en ny cykelväg, säger talespersonen för järnvägsföretaget, Pavel Halla till The Telegraph.

Den fräcka stålstölden är bara en i raden av metallstölder som drabbat Tjeckien de senaste månaderna. De höga metallpriserna attraherar många tjuvar som ser en chans att tjäna snabba pengar. Bron och järnvägen beräknas vara värda cirka 40 000 kronor på den svarta marknaden.

– Det kommer att kosta miljoner att bygga en ny bro, säger Pavel Halla till The Telegraph.

Bro
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Statliga banken SBAB sänker tremånadersräntan med 0,10 procentenheter. Därmed hamnar den så kallade listräntan på 4,92 procent.

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.

Så tjänar du pengar på att ladda bilen

Pausa laddningen av elbilen – och tjäna en tusenlapp. Flera aktörer på elmarknaden har gått ihop för att få elbilsägarna att bidra till ett stabilare elnät.