Bron på bilden är inte den som nämns i artikeln.
Bron på bilden är inte den som nämns i artikeln. - Foto: Eraldo Peres/AP/Scanpix

Tjuvar stal tio ton tung bro

Tjeckiska tjuvar har lyckats med konststycket att stjäla en tio ton tung gångbro av stål i Prag.


PRAG. Med hjälp av en lyftkran kunde tjuvarna plocka isär bron samt 200 meter järnväg. När en polispatrull kom till platsen lyckades tjuvarna lura poliserna med falska dokument. Därefter bar ligan in stålet i en lastbil och gav sig iväg.

– De sa att de blivit inhyrda för att ta bort bron och bana väg för en ny cykelväg, säger talespersonen för järnvägsföretaget, Pavel Halla till The Telegraph.

Den fräcka stålstölden är bara en i raden av metallstölder som drabbat Tjeckien de senaste månaderna. De höga metallpriserna attraherar många tjuvar som ser en chans att tjäna snabba pengar. Bron och järnvägen beräknas vara värda cirka 40 000 kronor på den svarta marknaden.

– Det kommer att kosta miljoner att bygga en ny bro, säger Pavel Halla till The Telegraph.

Bro
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klimatförändring bakom extrem värmebölja i Mali

Barn som ber föräldrar swisha får sällan nej

Nästan vart tredje barn mellan 8 och 18 år ber regelbundet sina föräldrar om pengar via Swish – och 70 procent av dem får nästan alltid sin vilja igenom, visar en ny undersökning. Man gör nog både sig själv och sitt barn en björntjänst om man swishar lite till höger och vänster, säger Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér.

Här är namnen att ha koll på i Trumprättegången

Den är historisk i flera avseenden. För första gången pågår en brottmålsrättegång mot en före detta president i USA. I centrum för processen mot Donald Trump står utbetalningar till bland annat en porrskådespelare, för att få henne att hålla tyst om känslig information. Trump nekar till samtliga 34 åtalspunkter. Här är personerna att ha koll på.

Gruvbolag får leta mineral på samebys område

Ett gruvbolag får rätt att leta mineraler i ett område väster om Kiruna trots motstånd från Gabna sameby, rapporterar SVT Sápmi.

Per Anger-priset till kambodjansk fackledare

Den kambodjanska människorättsförsvararen Sithar Chhim tilldelas årets Per Anger-pris för sin kamp för bättre villkor för landets arbetare.

Kriminella använder Foodoras kläder vid brott

Matleverantören Foodoras kläder och väskor utnyttjas gång på gång av kriminella som förklädnad när de begår brott, visar P4 Göteborgs granskning.