Den andlige ledaren befarar att bli mördad.
Den andlige ledaren befarar att bli mördad. - Foto: J. Scott Applewhite/AP Photo

Dalai Lama: "Kina planerar att mörda mig"

Dalai Lama är satt under sträng säkerhetsbevakning. Nobelpristagaren menar att kinesiska agenter tränar kvinnor för att giftmörda honom.


Relationen mellan Kina och Tibet har varit ansträngd en längre tid. Nu går Dalai Lama, 76, ut och berättar att Kina planerar att mörda honom.

– Vi har fått information från Tibet. Kinesiska agenter tränar tibetaner, framför allt kvinnor, att använda gift, i håret och i sjalen, säger han till Sunday Telegraph.

Enligt Lama går Kinas mordplaner ut på att sända kvinnor att söka välsignelse hos honom för att sedan slå till. Mordmisstankarna har resulterat i att Dalai Lama skurit ner på offentliga framträdanden. Han bor nu i ett tempelpalats under sträng säkerhetsbevakning.

Dalai Lama har en frostig relation med Kina som anser att han är en separatist som vill ha ett självständigt Tibet. I oktober 2011 sa den andlige ledaren att Kina är "byggt på lögner och styrs av hycklare".

/
/
/
Hot
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Han bor mitt i USA:s gränskris

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

1 timme sedan
Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.