Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
1014
reaktioner idag

Versaces hus ska säljas för 900 miljoner

För 15 år sedan sköts modeskaparen ihjäl utanför sitt hem - nu ska lyxhuset säljas.

Gianni Versace sköts ihjäl utanför sitt hem i juli 1997 av. . .

Modeskaparen investerade 33 miljoner dollar på inredningen i sitt hus.

I priset ingår också en pool vars kanter är utsmyckade med 24 karats guld och mosaik.

Nu säljs Gianni Versaces lyxhus för 900 miljoner kronor.

. . .seriemördaren Andrew Cunanan som senare tog självmord.

MIAMI. Den mördade modelegendaren Gianni Versaces gamla hus i Miami ska säljas för motsvarande 900 miljoner kronor. I priset ingår tio sovrum, elva badrum, en lyxinredning á la Versace och en pool utsmyckad i guld och mosaik, rapporterar The Wall Street Journal.

När designern köpte huset 1992 var prislappen däremot "endast" 71 miljoner. Den nya, höga, värdering beror troligtvis på att internationella köpare pressat upp huspriserna.

– Miami upplever nu priser som det aldrig har sett förut, med en tillströmmning av internationella köpare, så det är den perfekta stunden att sälja denna trofé-egendom, säger bankiren Jill Eber som representerar den nuvarande husägaren.

För 15 år sedan mördades Gianni Versace utanför lyxhuset i Miami av seriemördaren Andrew Cunanan. Polisen hann däremot inte gripa förövaren eftersom denne tog självmord åtta dagar efter mordet.

Mer:

Maffiakungens gömställe säljs