Jonas Wahlström, här med en pygmétröglori, är skeptisk till kaninen och lejonets vänskap.
Jonas Wahlström, här med en pygmétröglori, är skeptisk till kaninen och lejonets vänskap. - Foto: Fredrik Persson / SCANPIX

Skansen-Jonas om Youtube-succén: Kaninen kommer att dö

Klippet där lejonungen Simba gullar med hunden Monty och kaninen Thumper har blivit en enorm nätsuccé. Men vänskapen kan komma att få brutala konskevenser.


Lever som en hund

Efter att lejonungen Simba i vintras gjorde sig illa har han levt hemma hos två av zooarbetarna i deras hem i Edinburgh.

Där har han lyckats återhämta sig fullt ut och på köpet fått två nya vänner i kaninen Thumper och hunden Monty.

För tillfället är lejonungen Simba, hunden Monty och kaninen Thumper bästa vänner.

Det 13 veckor gamla lejonet jagar, myser och nafsar på kaninen som om det vore det mest naturliga i hela världen. Och den lilla kaninen tycks inte ha några som helst invändningar.

Men det borde den.       

– Det kan ju bli fatalt när lejonet växer upp och leken blir alltför hårdhänt. Kaninen kommer med stor sannolikhet att dö och mitt råd till den är att hålla sig undan, säger djurexperten Jonas Wahlström till Nyheter24.

"En kanin har knappast någon respekt"

Enligt Skansen-Jonas är vänskapen mellan lejonet och hunden mindre oroande. Han refererar till "tämligen oseriösa djurparker" i exempelvis Kina och menar att han där sett exempel på hur hundar kan uppfostra lejon.

– De låter en liten hund på fem, sex kilo ta hand om och dia lejonungar och det gör hunden ordentligt. Lejonen har en jävla respekt för hunden även när de väger 20 gånger mer, säger han och fortsätter:

– Men en hund kan ju säga ifrån. En kanin har knappast någon respekt med sig. Den här kaninen ligger illa till i framtiden.

Kolla in Youtube-klippet här:

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!