"Otrogen" kvinna avrättades av talibaner inför jublande publik

Med nio skott i huvudet sköts en kvinna ihjäl. Nu väcker avrättningen avsky världen över samtidigt som talibanerna nekar inblandning.


Var vanligt under talibanstyret

Afghanistan kontrollerades under 1996-2001 av talibanerna och då var offentliga avrättningar på grund av otrohet vanliga.

Sedan 2004 styrs landet demokratiskt av president Hamid Karzai som först handplockades av regeringen Bush för att leda en övergångsregering efter att USA gått in i landet 2001.

KABUL. – Jag är chockad och äcklad.

Så sa Storbritanniens utrikesminister William Hague efter rapporteringen om en 22-årig kvinna som avrättats inför publik av talibaner i Afghanistan. Videoklippet har spridits över världen de senaste dagarna.

Kvinnan var gift med en medlem ur en militant talibangrupp och anklagades för otrohet med en annan medlem. Efter blott en timmes improviserad rättegång dömdes hon till döden av talibangruppen och sköts ihjäl framför ett hundratal jublande män.

Avrättningen skedde i Parwanprovinsen norr om huvudstaden Kabul sent förra månaden, uppger Sky News.

Talibanerna har avsagt sig allt ansvar för händelsen. Det har dock förekommit uppgifter om att de två männen som haft förhållanden med kvinnan också ska ha avrättats efteråt.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!