Paret hade filmat olika ingripanden från polisen.
1 av 3
Paret hade filmat olika ingripanden från polisen. - Foto: David Karp / AP / SCANPIX
Många har protesterat mot den nya arbetsmetoden.
2 av 3
Många har protesterat mot den nya arbetsmetoden. - Foto: Seth Wenig / AP / SCANPIX
"Stop and frisk" har fått kritik för att vara rasistiskt.
3 av 3
"Stop and frisk" har fått kritik för att vara rasistiskt. - Foto: Seth Wenig / AP / SCANPIX

Efterlysta - för att de filmade polisingripanden

Ett par i Harlem fick pryda affischer där de utmålades som "professionella uppviglare" eftersom de filmat polisens ingripanden.


Texten på affischen

"Var medvetna om att medborgarna ovan är professionella uppviglare. Deras tillvägagångssätt är att de filmar konstaplar som gör rutiningripanden och lägger upp klippen på Youtube. Deras syfte är att utmåla konstaplar på ett negativt sätt och avskräcka poliser från att göra sina skyldigheter."

NEW YORK. Matthew Swaye, 35, och hans flickvän Christina Gonzalez, 25, trodde inte sina ögon när de var på väg till ett möte i slutet av juni. På affischer uppsatta av polisen syntes deras ansikten och orden "professionella uppviglare".

På flyern stod det att paret filmat polisingripanden utan anledning och i texten fanns även deras hemadress.

– Vem som helst som inte vet något om våra videoklipp eller känner oss kommer att se de bilderna och läsa om oss som uppviglare som inkräktar på polisarbete - och se oss som brottslingar, säger Gonzalez till DNAinfo.com.

Lägger upp ingripanden på Youtube

Paret ingår i en grupp människor som filmar polisens så kallade "stop-and-frisks", alltså ingripanden där man stannar människor i exempelvis bilar och visiterar dem. Klippen läggs sedan upp i en Youtubekanal.

Affischerna har fått stark kritik från medborgarrättsrörelsen som kallat dem oetiska. När paret själva ringde polisen för att anmäla affischerna fick de besked om att de plockats ned - men polisen har ännu inte förklarat varför de kom upp från första början.

/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!