Barn på skidresa döda i flygkrasch

- 23/03/2009, 06:49 -

Flera barn fanns ombord på planet som störtade natten till söndagen svensk tid.

USA, MONTANA. Under natten till söndagen, svensk tid, störtade ett enmotorigt plan i Butte, som Nyheter24 tidigare skrivit om. 17 människor omkom, bland dem många barn.

Enligt luftfartsmyndigheten FAA var passagerarna en grupp med barn på väg till en skidsemester i Bozeman i Montana. Planet kom från Oroville norr om San Francisco. Det kraschade och fattade eld på Heliga korsets kyrkogård 500 meter från flygplatsen i Butte när det försökte landa, skriver New York Post.

Piloten ska ha varit på väg till Bozeman men ändrade sig under resan och satte i stället kurs mot Butte. FAA ville inte uttala sig om orsaken till olyckan.

Ett vittne sade till CNN att hon och hennes man såg planet störta rakt ner på kyrkogården med nosen före. De rusade till nedslagsplatsen för att försöka hjälpa till.

– Men vi kom för sent. Det fanns ingen att hjälpa, säger kvinnan, enligt Sky News.

Planet var nedtryckt i marken och hade gjort ett sex meter djupt hål.

Kvinnans make försökte se om han kunde dra ut någon ur planet men kunde inte se någon.

Enligt FAA:s talesman Les Dorr ägdes olycksplanet av en uthyrningsfirma i Oregon. Han sade att plantypen normalt tar 9 till 10 personer, men att det här exemplaret kan ha varit omgjort och godkänt för fler passagerare.

Under natten störtade också ett flygplan i Tokyo, som Nyheter24 tidigare skrivit om.

Se mer om nattens flygolyckor.

Skrivet av: