Tv-spel kan göra dig tjock.
1 av 3
Tv-spel kan göra dig tjock. - Foto: Bradley Kanaris/Gettyimages
..eller bara sitter still.
2 av 3
..eller bara sitter still. - Foto: Kevork Djansezian/Gettyimages
Det gäller oavsett om du rör på dig när du spelar..
3 av 3
Det gäller oavsett om du rör på dig när du spelar.. - Foto: David Becker/Gettyimages

Tevespel gör dig tjock

En ny studie visar att personer som spelar mycket tv-spel, äter mycket mer än andra. Värst är dock soffpotatisar som bara sitter stilla och tittar på teve.


USA. Oavsett om det rör sig om träning eller stillasittande rekreation så kan du bli tjock av att spela tv-spel. Det visar en ny amerikansk studie. De som spelar mycket, så kallade gamers, är mer benägna att äta skräpmat och godis än andra. Det spelar inte heller någon roll om man spelar ett spel som kräver att spelaren rör på sig. Både aktivt och stillasittande tv-spelande gör att vi blir hungriga och vräker i oss mycket mat. Värst är dock de som bara sitter i soffan och tittar på teve.

– Det resultat som vi hela tiden kommer fram till är att teven är väldigt dåligt för dig, säger doktor Elizabeth Lyons som ansvarade för undersökningen.

I undersökningen valdes 120 gamers mellan 18 och 35 år ut. Resultatet blev att spelarna fick i sig 672 kalorier under bara en timme. Det motsvarar ungefär en fjärdedel av det rekommenderade kaloriintaget för män. Det spelade inte heller någon roll om de spelade ett spel där de satt stilla eller rörde på sig. Men soffpotatisar som bara sitter stilla och tittar på teve är ännu mer benägna att äta mycket, enligt Huffington Post.

/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!