Måndag 21 Jun
Stockholm

Snart kan din iPhone kräva fingeravtryck

Apple vill introducera fingeravtrycksläsare i sina produkter.
1 av 4
Apple vill introducera fingeravtrycksläsare i sina produkter. Foto: SCANPIX
Världens dyraste företag storsatsar på säkerhet genom att betala 356 miljoner dollar.
2 av 4
Världens dyraste företag storsatsar på säkerhet genom att betala 356 miljoner dollar. Foto: SCANPIX
Är det här framtiden för iPhone och iPad?
3 av 4
Är det här framtiden för iPhone och iPad?. Foto: Getty Images
En anledning till det nya säkerhetssystemet är att människor använder sina Apple-produkter så mycket i vardagen.
4 av 4
En anledning till det nya säkerhetssystemet är att människor använder sina Apple-produkter så mycket i vardagen. Foto: Jasper Juinen/Getty Images

Apple stärker säkerheten, genom att köpa fingeravtrycksläsare. Snart kan din iPhone och iPad kräva fingeravtryck.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Att Apples produkter redan har säkerhetslås räcker tydligen inte längre. Snart kan din iPhone kräva att du scannar av ditt fingeravtryck. Nu storsatsar nämligen världens dyraste företag på säkerheten. Man gör det genom att köpa upp fingeravtrycksläsaren AuthenTec för 356 miljoner dollar. Skälet till detta är att fler människor använder Apples produkter i vardagen, exempelvis till shopping.

– I takt med att mobiltelefoner i princip fungerar som kreditkort kommer konsumenterna eftersöka en metod för att stärka säkerheten ifall mobilen blir stulen eller försvinner. AuthenTecs fingeravtryckläsare erbjuder ett sätt att säkra enheterna, säger analytikern Steven Smigie.

Apples planer med det stora köpet är ännu oklart. Men de vill med största sannolikhet introducera fingeravtrycksläsaren i iPhones och iPads. En annan anledning till att de vill stärka säkerheten är att ingen oönskad person ska kunna se mejl och annan personlig information, rapporterar Huffington Post.

Lösenord kan lätt upptäckas eller till och med glömmas bort av användaren, menar man. Därför tycker Apple att den bästa lösningen är en avläsare för fingeravtryck. I höst väntas Apple lansera iPhone 5. Frågan är om den kommer att kräva fingeravtryck för att överhuvudtaget kunna användas.
Kommentera
Kopiera länk
Dela