Torsdag 26 Maj
Stockholm

Köpte sprit med tecknat id-kort

En minderårig pojke lyckades vid ett flertal tillfällen köpa sprit i brittiska butiker – med ett id-kort föreställandes en tecknad serie-figur.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

ENGLAND. En bild med Bobby Hill från den engelska tv-serien "King of the hill" på id-kortet som dessutom visade 17 år, borde avskräcka vilken engelsk sprithandlare som helst från att sälja alkohol till den aktuelle kunden. Men när en handelsorganisation genomförde ett test visade det sig att av 22 butiker i kommunen Nottinghamshire var det 13 som sålde sprit till pojken även fast id-kortet var uppenbart förfalskat, skriver Daily Mail. 

Efter händelsen kommer handelsorganisationen att bli hårdare med sina krav på att de berörda butikerna kollar id. Butiksägare uppmanas att alltid titta på legitimation på personer där det råder en tveksamhet om åldern, och personer som ser ut att vara yngre än 25 år uppmanas samtidigt att alltid bära giltigt id-kort på sig.

– Fastän den frivillige testpersonen var 18 år, så rekommenderar vi att handlarna alltid frågar efter id om det råder en osäkerhet kring personer som ska köpa alkohol eller cigaretter, om de ser ut att vara under 25, sa Mick Murphy, ordföranden i handelsorganisationen, till Mail Online. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Wall Street på väg mot munter vecka

Publicerades: 1 timme sedan

Förstärkta kontroller mot rasolyckor utreds

Publicerades: 1 timme sedan

Kvinna i USA sköt man som öppnade eld mot fest

Publicerades: 1 timme sedan

Statliga chefers löner höjs med 1,8 procent

Publicerades: 2 timmar sedan

Polen avskaffar kontroversiell disciplinnämnd

Publicerades: 2 timmar sedan

Livsmedelsverket: Häll inte ut mjölken!

Publicerades: 3 timmar sedan