Köpte sprit med tecknat id-kort

En minderårig pojke lyckades vid ett flertal tillfällen köpa sprit i brittiska butiker – med ett id-kort föreställandes en tecknad serie-figur.


ENGLAND. En bild med Bobby Hill från den engelska tv-serien "King of the hill" på id-kortet som dessutom visade 17 år, borde avskräcka vilken engelsk sprithandlare som helst från att sälja alkohol till den aktuelle kunden. Men när en handelsorganisation genomförde ett test visade det sig att av 22 butiker i kommunen Nottinghamshire var det 13 som sålde sprit till pojken även fast id-kortet var uppenbart förfalskat, skriver Daily Mail. 

Efter händelsen kommer handelsorganisationen att bli hårdare med sina krav på att de berörda butikerna kollar id. Butiksägare uppmanas att alltid titta på legitimation på personer där det råder en tveksamhet om åldern, och personer som ser ut att vara yngre än 25 år uppmanas samtidigt att alltid bära giltigt id-kort på sig.

– Fastän den frivillige testpersonen var 18 år, så rekommenderar vi att handlarna alltid frågar efter id om det råder en osäkerhet kring personer som ska köpa alkohol eller cigaretter, om de ser ut att vara under 25, sa Mick Murphy, ordföranden i handelsorganisationen, till Mail Online. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.