- Foto: Scanpix

Obama köper öl för att vinna väljare

Valspurten ökar i USA och president Obama tog nyligen till ett nytt knep i jakten på väljare: bjuda dem på öl.


IOWA. Under marknaden Iowa State Fair var Barack Obama lite extra folklig. Han köpte glatt öl till människor som stod kring ett ölstånd, samtidigt som han filmades med en videokamera – där klippet ligger på sajten till Washington Post.

Det var under en kampanjresa i Iowa som presidenten inte kunde sluta prata om öl, eftersom han då dels verkar folklig i amerikanarnas ögon – som ska rösta på en presidentkandidat i november, samtidigt som Obama också särskiljer sig från republikanen Mitt Romney som inte dricker alkohol. 





/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Larm om explosion i Åkersberga

Enorm AI-superdator byggs i Danmark

Danmark får en av världens snabbaste superdatorer. Kraftmonstret är inriktat mot generativ AI som ska ta fram nya proteinbaserade läkemedel.

Japan höjer räntan efter 17 år

Den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år. Skälet är främst att löneökningar har tagit fart.

700 instängda i australisk avkrok

Omkring 700 människor var strandsatta i norra Australien på tisdagen sedan en tropisk cyklon vid namn Megan dragit förbi och brutit förbindelser med resten av landet.

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

1 timme sedan
Israel har attackerat flera militära mål på landsbygden utanför Damaskus natten till tisdag, enligt statliga syriska medier.

USA: Vapen förstörda i Jemen

1 timme sedan
Sju sjömålsrobotar, tre attackdrönare och tre containrar med vapen tillhörande den Iranstödda Huthirörelsen i Jemen förstördes av USA:s militär under måndagen, enligt ett uttalande.