Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nya iPhone är snabbare och större än tidigare

- 12/09/2012, 19:38 -
Apples vicepresident Phil Schiller berättar om Apples nya telefon.

Apples vicepresident Phil Schiller berättar om Apples nya telefon.

Eric Risberg/Scanpix/AP

Efter en lång väntan har iPhone 5 presenterats. Den nya versionen av Apples triumfkort är snabbare än sina föregångare och har en större och bättre skärm. Telefonen lanseras i Sverige den 28 september.

SAN FRANCISCO. Förväntningarna var stora inför Apples lansering av sin nya iPhone. Men de stora överraskningarna uteblev. Huvudnyheten är att iPhone 5 blir tunnare och får en större skärm än tidigare iPhones. Den blir 7,6 mm tjock och 112 gram tung.

Telefonen har stöd för 4G/LTE och kontaktuttaget blir hela 80 procent mindre. Enligt Apple är iPhone 5 betydligt snabbare än sina föregångare. Batteritiden ska vara 225 timmar i standbyläge. Taltiden uppges vara åtta timmar, wifi tio timmar och musik 40 timmar.

Den inbyggda hjälpredan Siri ska numera även ha blivit filmkritiker. Frågar du henne efter filmtips ger hon dig en lista med olika recensioner och betyg. Man kan även använda Siri för att öppna appar och göra mer detaljerade sökningar som till exempel fråga efter specifika sportresultat.

Priset blir detsamma som för iPhone4. 199 dollar för 16 gb, 299 för 32 gb och 399 dollar för 64 gb. Då pratar vi alltså om amerikanska priser med abonnemang. Men det kanske kan ge en fingervisning om de svenska priserna. iPhone 5 lanseras i Sverige den 28 september.