Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Porrfilmsregissör bakom nidfilmen om islam

Regissören bakom Innocence of Muslims tros vara en före detta mjukporrfilmsregissör.
1 av 1

Regissören bakom Innocence of Muslims tros vara en före detta mjukporrfilmsregissör.

Printscreen: Youtube

Nyheter | 15/09/2012 19:46

En tidigare mjukporrskapare uppges ligga bakom nidfilmen mot islam: "Jag är säker på att det är han".

"The Happy Hooker Goes Hollywood", "The Sexpert" och nu senast - "Innocence of Muslims". Den gemensamma nämnaren för dessa produktioner är enligt Gawker den 65-årige porrfilmsregissören Alan Robert. De två förstnämnda filmerna skiljer sig dock rejält från Roberts senaste skapelse. 

Som många nog har hört vid det här laget fortsätter nämligen den 14-minuter långa trailern att väcka vrede hos islamister världen runt.

Precis som i fallet med Muhammad-karikatyrerna är många muslimer upprörda över att deras profet har blivit gestaltad, vilket är förbjudet inom islam.

"Jag är säker på att det är samma Alan Roberts, eftersom jag kommer ihåg att han pratade om det här projektet", skriver filmskaparen David A. Prior, som länge känt Roberts, i ett mejl till Gawker.

Alan Roberts har inte bara varit verksam i mjukporrbranschen. På senare år har han också gjort "vanliga filmer". Nidfilmen om islam är däremot den mest kända.