Porrfilmsregissör bakom nidfilmen om islam

En tidigare mjukporrskapare uppges ligga bakom nidfilmen mot islam: "Jag är säker på att det är han".


"Innocence of muslims"

De våldsamma kravallerna utbröt när en trailer om den islamiska profeten Muhammad publicerades på Youtube.

Det är inom islam förbjudet att gestalta profeter. Och ännu mindre uppskattat att framställa Muhammad som en galen bluffmakare och tjejtjusare - som personerna bakom videon gör i det 14-minuter långa klippet. 

Trailern har spridits på nätet i en engelsk version och i dubbad, arabisk, version.

"The Happy Hooker Goes Hollywood", "The Sexpert" och nu senast - "Innocence of Muslims". Den gemensamma nämnaren för dessa produktioner är enligt Gawker den 65-årige porrfilmsregissören Alan Robert. De två förstnämnda filmerna skiljer sig dock rejält från Roberts senaste skapelse. 

Som många nog har hört vid det här laget fortsätter nämligen den 14-minuter långa trailern att väcka vrede hos islamister världen runt.

Precis som i fallet med Muhammad-karikatyrerna är många muslimer upprörda över att deras profet har blivit gestaltad, vilket är förbjudet inom islam.

"Jag är säker på att det är samma Alan Roberts, eftersom jag kommer ihåg att han pratade om det här projektet", skriver filmskaparen David A. Prior, som länge känt Roberts, i ett mejl till Gawker.

Alan Roberts har inte bara varit verksam i mjukporrbranschen. På senare år har han också gjort "vanliga filmer". Nidfilmen om islam är däremot den mest kända.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.