Napolis fans är kända för att vara våldsamma. Över 900 AIK:are är på plats i Neapel. OBS personerna på bilden är inte de som nämns i artikeln.
Napolis fans är kända för att vara våldsamma. Över 900 AIK:are är på plats i Neapel. OBS personerna på bilden är inte de som nämns i artikeln. - Foto: Scanpix/AP OBS montage

AIK-fans attackerade i Neapel

En AIK-supporter blev knivskuren i Neapel i går kväll.


NEAPEL. Uppdaterad. Inför kvällens match i Europa League mellan Napoli och AIK befinner sig över 900 AIK-fans i Neapel. Sent i går kväll var några av dem på en restaurang i centrala Neapel när de attackerades av okända män

Gärningsmännen kom åkandes på en vespa och gick enligt Gabriella Blombäck, AIK:s kommunikationschef, helt oprovocerat till attack mot AIK:arna och restaurangägaren. 

– Två personer har blivit knivskurna och en har blivit rispad. De svenska killen har blivit rispad, sedan är det en italiensk restauranggäst och en italiensk restaurangägare som blivit knivskurna. Det här verkar inte vara supporterrelaterat, utan mer en sådan sak som kan hända i Neapel, säger Blombäck till Nyheter24.

Händelsen har polisanmälts.

AIK tog sig till gruppspelet i Europa League efter en skrällseger över CSKA Moskva i kvalet. I kväll väntar alltså det italienska storlaget Napoli. Så här skrev AIK:s Henok Goitom inför matchen:

https://twitter.com/Henok_Goitom/status/248679516694794241

AIK
/
/
Senaste nytt

Ericsson i miljardsamarbete med AT&T i USA

WHO uppmanas av Israel att tömma Gazaförråd

2 timmar sedan
Den israeliska militären uppmanar världshälsoorganisationen, WHO, att tömma ett förråd som organisationen har i södra Gaza.

Spotify lyfte på Wall Street efter sparbesked

3 timmar sedan
De ledande indexen på Wall Street stängde med röda siffror på måndagen. Spotifys aktie bröt mot den övergripande riktningen och steg kraftigt efter beskedet om ett nytt sparpaket.

De värsta lösenorden du kan ha 2023 – hackarna knäcker dem på 1 sekund

3 timmar sedan
Här är en lista med de tio vanligaste lösenorden 2023. Dessa lösenord tar mindre än en sekund för hackarna att lista ut.

Misstänkt mordförsök på tåg i Nässjö – man i 25-årsåldern gripen

3 timmar sedan
En man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för försök till mord och brott mot knivlagen ombord på ett tåg i Nässjö, skriver polisen på sin sajt.

Advokat straffas för allvarligt brott mot ed

3 timmar sedan
Advokaten förde in brev till en klient som satt häktad med restriktioner. Nu bötfälls han för ett "mycket allvarligt" brott mot god advokatsed – men slipper uteslutning, rapporterar Dagens Juridik.