Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

AIK-fans attackerade i Neapel

- 20/09/2012, 07:54 -
Napolis fans är kända för att vara våldsamma. Över 900 AIK:are är på plats i Neapel. OBS personerna på bilden är inte de som nämns i artikeln.

Napolis fans är kända för att vara våldsamma. Över 900 AIK:are är på plats i Neapel. OBS personerna på bilden är inte de som nämns i artikeln.

Scanpix/AP OBS montage

En AIK-supporter blev knivskuren i Neapel i går kväll.

NEAPEL. Uppdaterad. Inför kvällens match i Europa League mellan Napoli och AIK befinner sig över 900 AIK-fans i Neapel. Sent i går kväll var några av dem på en restaurang i centrala Neapel när de attackerades av okända män

Gärningsmännen kom åkandes på en vespa och gick enligt Gabriella Blombäck, AIK:s kommunikationschef, helt oprovocerat till attack mot AIK:arna och restaurangägaren. 

– Två personer har blivit knivskurna och en har blivit rispad. De svenska killen har blivit rispad, sedan är det en italiensk restauranggäst och en italiensk restaurangägare som blivit knivskurna. Det här verkar inte vara supporterrelaterat, utan mer en sådan sak som kan hända i Neapel, säger Blombäck till Nyheter24.

Händelsen har polisanmälts.

AIK tog sig till gruppspelet i Europa League efter en skrällseger över CSKA Moskva i kvalet. I kväll väntar alltså det italienska storlaget Napoli. Så här skrev AIK:s Henok Goitom inför matchen:

https://twitter.com/Henok_Goitom/status/248679516694794241