Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Norrman efterlyst för mord i Thailand

- 21/09/2012, 14:14

David Longstreath/Ap/Scanpix

Efter en sen kväll på en av de mest populära barerna i Pattaya skulle en 43 år gammal norrman ta mopeden hem. Då blev han brutalt ihjälslagen av en annan man, som enligt uppgifter också är norrman.

THAILAND. Händelsen hade sin upprinnelse i att den misstänkte gärningsmannen inte ansåg att 43-åringen var i skick att köra moped hem efter en sen utekväll.

– Det ledde till bråk och mannen på mopeden fick motta ett flertal slag mot huvudet på 43-åringen. Han låg i koma i arton timmar men hans liv gick tyvärr inte att rädda, säger  Nattavan Seetgngpet poliskaptenen vid Pattayas polisstation, till Dagbladet. 

Enligt polisen var de två männen bekanta med varandra och det finns även ögonvittnen som ska ha sett händelsen. Polisen letar nu efter den misstänkte som lämnade platsen efter mordet. Under förra året dog sammanlagt 62 norrmän i Thailand. Pattaya är en semesterort i östra Thailand, främst känd för utbredd prostitution. 

Enligt Dagbladet finns det ett stort antal norrmän som bor mer eller mindre permanent i Pattaya.