Apples Senior Vice President Phil Schiller med den nya iPad Mini.
1 av 2
Apples Senior Vice President Phil Schiller med den nya iPad Mini. - Foto: Marcio Jose Sanchez / SCANPIX
Lillasyster iPad är inte tjockare än 7,2 millimeter och väger inte mer än 306 gram.
2 av 2
Lillasyster iPad är inte tjockare än 7,2 millimeter och väger inte mer än 306 gram. - Foto: Marcio Jose Sanchez / SCANPIX

Här är nya iPad Mini

Nu är lillasyster iPad här.


Populär platta

Under den direktsända presskonferensen berättade Apples vd Tim Cook att det för tre veckor sedan sålts 100 miljoner iPads världen över. Därefter övergick man till att berätta om fjärde generationens iPad.

Skillnaden mot föregångaren är att den har en A6X processor i stället för en A5X och har två gånger CPU-kraft, grafikkraft och den nya Ligtning-kopplingen. Batteritiden håller i upp till tio timmar och två gånger snabbare wifi.

Fjärde generationens iPad kommer att finnas för försäljning i butikerna den 2 november.

SAN JOSE. Uppladdningen och spekulationerna har pågått sedan länge inför det stora Apple-eventet. Och på tisdagskvällen var det så äntligen dags. 

Direkt från Silicon Valley i San Jose kunde Apple-fans med spänning följa presskonferensen där nya produkter presenterades.

En av de största, eller kanske snarare minsta nyheterna, var den nya lilla iPaden - iPad Mini. Efter år av väntan och rykten kunde den lilla plattan till sist presenteras.

– Den är tunn som en penna, sa Apples Senior Vice President Phil Schiller.

23 procent tunnare

Plattan som stolt visades upp är 7,2 millimeter tjock och omkring 23 procent tunnare än vanliga iPad. Den har en skärm på 7,9 tum, i jämförelse med den gamla varianten vars skärm är 9,7 tum och väger inte mer än 306 gram.

Lillasyster iPad bjuder också på en 5 megapixelkamera, LTE-koppling och snabbt wifi. Batteritiden väntas räcka i tio timmar och den har Apples nya Ligtning-kontakt.

Slipper uppdatera

Antalet pixlar är 1024x768, samma som för iPad och iPad2, vilket gör att inga appar kommer att behöva uppdateras för att passa den nya.

Och priset? När iPad Mini kommer ut till försäljning i Sverige den 2 november kommer 16 GB börja på 2 995 kronor och 32 GB på 3 795 kronor.

För den som vill förboka iPad Mini gäller datumet 26 oktober. 

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt grovt brott i Södertälje

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

2 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

3 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

3 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

3 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

3 timmar sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.