Stockholm

Här är nya iPad Mini

Apples Senior Vice President Phil Schiller med den nya iPad Mini.
1 av 2
Apples Senior Vice President Phil Schiller med den nya iPad Mini. Foto: Marcio Jose Sanchez / SCANPIX
Lillasyster iPad är inte tjockare än 7,2 millimeter och väger inte mer än 306 gram.
2 av 2
Lillasyster iPad är inte tjockare än 7,2 millimeter och väger inte mer än 306 gram. Foto: Marcio Jose Sanchez / SCANPIX

Nu är lillasyster iPad här.


Populär platta

Under den direktsända presskonferensen berättade Apples vd Tim Cook att det för tre veckor sedan sålts 100 miljoner iPads världen över. Därefter övergick man till att berätta om fjärde generationens iPad.

Skillnaden mot föregångaren är att den har en A6X processor i stället för en A5X och har två gånger CPU-kraft, grafikkraft och den nya Ligtning-kopplingen. Batteritiden håller i upp till tio timmar och två gånger snabbare wifi.

Fjärde generationens iPad kommer att finnas för försäljning i butikerna den 2 november.

SAN JOSE. Uppladdningen och spekulationerna har pågått sedan länge inför det stora Apple-eventet. Och på tisdagskvällen var det så äntligen dags. 

Direkt från Silicon Valley i San Jose kunde Apple-fans med spänning följa presskonferensen där nya produkter presenterades.

En av de största, eller kanske snarare minsta nyheterna, var den nya lilla iPaden - iPad Mini. Efter år av väntan och rykten kunde den lilla plattan till sist presenteras.

– Den är tunn som en penna, sa Apples Senior Vice President Phil Schiller.

23 procent tunnare

Plattan som stolt visades upp är 7,2 millimeter tjock och omkring 23 procent tunnare än vanliga iPad. Den har en skärm på 7,9 tum, i jämförelse med den gamla varianten vars skärm är 9,7 tum och väger inte mer än 306 gram.

Lillasyster iPad bjuder också på en 5 megapixelkamera, LTE-koppling och snabbt wifi. Batteritiden väntas räcka i tio timmar och den har Apples nya Ligtning-kontakt.

Slipper uppdatera

Antalet pixlar är 1024x768, samma som för iPad och iPad2, vilket gör att inga appar kommer att behöva uppdateras för att passa den nya.

Och priset? När iPad Mini kommer ut till försäljning i Sverige den 2 november kommer 16 GB börja på 2 995 kronor och 32 GB på 3 795 kronor.

För den som vill förboka iPad Mini gäller datumet 26 oktober. 

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.