Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Christian lever på att spela på maskiner – tjänar 600 000 om året

- 13/11/2012, 13:14 -
Spelmaskinsvinster är skattefria och Christian har betalat både sitt bröllop, resor och universitetsstudier genom åren.

Spelmaskinsvinster är skattefria och Christian har betalat både sitt bröllop, resor och universitetsstudier genom åren.

Christian Drummond, 40, försörjer sig och mer därtill enbart genom att vinna på spelmaskiner i olika barer. "När jag får slut på barer i en stad åker jag bara till nästa".

STORBRITANNIEN. Han tog examen i engelsk litteratur från Sussex university med en dröm om att tjäna pengar på sin extrema allmänbildning. Så blev det också. Men 40-årige Christian Drummond från Brighton hade aldrig kunnat ana hur det skulle gå till.

Sedan 2007 har han försörjt sig på att åka runt till olika pubar och spela frågesport i spelmaskiner.

– Jag arbetade i Skottland och såg en kille spela och förstod att man kunde vinna upp till 400 kronor. Jag spelade på lunchrasten och vann 200 på första försöket. När jag räknade lite insåg jag att det gick att tjäna pengar på det, säger Drummond till Daily Mail. 

"Bestämde mig för att bli proffs"

Första dagen tjänade han 800 kronor och spelandet blev en extra inkomstkälla. Men när han flyttade från Glasgow slog den ekonomiska krisen till på allvar.

– Det fanns inga jobb, jag kunde inte ens få jobb i en bar. Så jag bestämde mig för att bli "proffs".

Kan nämna alla Charles Dickens-karaktärer

Så här i efterhand kan man säga att det var ett klokt beslut. Christian tjänar över 600 000 kronor per år på sin allmänbildning och pengarna är skattefria eftersom de räknas som spelvinster.

Han kan till exempel nämna alla 500 Charles Dickens-karaktärer, invånarantal i alla afrikanska städer samt exakta resultat i alla Wimbledonfinaler genom tiderna.

"Man blir lite galen"

Framgångarna har gjort att han blivit både utslängd och fått maskinen avslagen. Men Drummond har ett system. Han åker på två veckor-långa turnéer där han besöker så många barer han bara kan. Enligt egna beräkningar har Christian besökt cirka 10 000 barer på fem år och tjänat mellan 400 och 600 kronor i timmen.

– När jag får slut på barer i en stad åker jag bara till nästa. Efter tio timmars spelande börjar man bli lite galen, säger han.

Folk tror att han är kriminell

Drummond förklarar dock att han börjat tröttna på spelandet och att han planerar att sluta för att skaffa sig ett "riktigt jobb". Dels för att vänner och bekanta börjat tro att han är kriminell och dels för att spelandet blivit tråkigt.

Hans fru var till en början skeptisk till inkomstkällan, men efter betalda resor, bröllop och universitetsstudier accepterade hon Christians udda arbete.

– Vi har en regel och det är att jag inte får spela när vi är ute tillsammans, avslutar Christian till Daily Mail.