Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

En hundralapp ger lycka

- 21/01/2013, 18:36 -
Blir du glad nu?

Blir du glad nu?

Christine Olsson / SCANPIX

Vad blir du gladast över. Att leka med en hundvalp eller att hitta en hundralapp? Forskare i England har tittat närmare på vad som gör oss lyckliga.

Att leka med hundvalpar eller titta på en babybild kaninte mäta sig mot att hitta en hundralapp på gatan. I alla fall om man ska tro forskare på ett chokladföretag i England.

Hundralappen toppar listan och slår bort allt motstånd. På enskala från noll till 100 får en upphittad hundralapp hela 86 poäng. Nästan dubbeltså många poäng som att titta på glada barn.

Att leka med hundvalpar (68 poäng) är den aktivitet somkommer närmast den till synes oövervinnerliga hundralappen.

Könen skiljde sig inte mycket i undersökningen. Men mankunde ändå se att kvinnor var något mindre begeistrade över pengarna. Som helhet var kvinnorna också aningen mernöjda över livet än männen.

Forskarna tittade också på obehagliga aktiviteter med enminuslista och kom fram till att gråtande barn och ruttnande tänderinte är värre än dåligt spelad violinmusik - som alltså toppar obehagslistan.

Resultatet har forskarna bland annat fått fram genom attmäta hjärnvågorna på deltagarna under olika aktiviteter, skriver Mirror.