I centralloben - längst fram i hjärnan - ska ondskan sitta och gro.
1 av 2
I centralloben - längst fram i hjärnan - ska ondskan sitta och gro. - Foto: Ap
Gerhard Roth visar vart ondskan bor.
2 av 2
Gerhard Roth visar vart ondskan bor.

Här sitter det onda i din hjärna

Nu påstår sig en tysk forskare ha funnit roten till det onda. Det handlar om en viss svart fläck på ett visst ställe i en viss hjärna.


Gerhard Roth

Doktor Gerhard Roth har lärt ut beteendevetenskap sedan 1976 och kognitionsvetenskap sedan 1989. Han har suttit som president i flera akademiska styrelser. 

Roth har fått kritik genom åren av bland andra Günter M. Ziegler. Antagonisten menar att Roth missbrukar sin makt som framstående forskare genom att hitta paketlösningar på mycket komplicerade problem. 

Det är den tyska forskaren Gerhard Roth som har funnit en ”svart fläck” i hjärnan på våldsamma brottslingar. I centralloben - längst fram i hjärnan - ska ondskan sitta och vara fullt synlig viaröntgen, skriver Daily Mail.

Upptäckten gjordes när Roth undersökte våldsammabrottslingar på uppdrag av den tyska regeringen. Medan våldsverkarna tittade på våldsfilmer så röntgades deras hjärnor. 

– Fast subjekten fick se brutala scener så visade de ingakänslor. Det hände ingenting i de delarna av hjärnan där vi skapar medkänslaoch sorg, säger Roth och tillägger övertygat:

– Det här är definitivt platsen i hjärnan där ondskan formasoch bor.

Samtidigt vill han inte påstå att den svarta fläcken alltid leder till kriminalitet då andra okända faktorer ju kan motverka ondska. 

Men i 66 procent av fallen där människor lider av svärtan, är han övertygad att mörkret kommer sprida sig.

Till Daily Mail säger Roth att alla monster inte föds så, utan förvärras av sin omgivning. Roth vill se ett samlat samhälle som sätter in sina resurser, redan i förskolan. Allt för att motverka den svarta fläckens spridning i hjärnan. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Bättre än väntat från Avanza

Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Polisen i Falkenberg rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

1 timme sedan
Här är morgonens nyheter i korthet.