Fredag 3 Dec
Stockholm

Här sitter det onda i din hjärna

I centralloben - längst fram i hjärnan - ska ondskan sitta och gro.
1 av 2
I centralloben - längst fram i hjärnan - ska ondskan sitta och gro. Foto: Ap
Gerhard Roth visar vart ondskan bor.
2 av 2
Gerhard Roth visar vart ondskan bor. Foto:

Nu påstår sig en tysk forskare ha funnit roten till det onda. Det handlar om en viss svart fläck på ett visst ställe i en viss hjärna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Gerhard Roth

Doktor Gerhard Roth har lärt ut beteendevetenskap sedan 1976 och kognitionsvetenskap sedan 1989. Han har suttit som president i flera akademiska styrelser. 

Roth har fått kritik genom åren av bland andra Günter M. Ziegler. Antagonisten menar att Roth missbrukar sin makt som framstående forskare genom att hitta paketlösningar på mycket komplicerade problem. 

Det är den tyska forskaren Gerhard Roth som har funnit en ”svart fläck” i hjärnan på våldsamma brottslingar. I centralloben - längst fram i hjärnan - ska ondskan sitta och vara fullt synlig viaröntgen, skriver Daily Mail.

Upptäckten gjordes när Roth undersökte våldsammabrottslingar på uppdrag av den tyska regeringen. Medan våldsverkarna tittade på våldsfilmer så röntgades deras hjärnor. 

– Fast subjekten fick se brutala scener så visade de ingakänslor. Det hände ingenting i de delarna av hjärnan där vi skapar medkänslaoch sorg, säger Roth och tillägger övertygat:

– Det här är definitivt platsen i hjärnan där ondskan formasoch bor.

Samtidigt vill han inte påstå att den svarta fläcken alltid leder till kriminalitet då andra okända faktorer ju kan motverka ondska. 

Men i 66 procent av fallen där människor lider av svärtan, är han övertygad att mörkret kommer sprida sig.

Till Daily Mail säger Roth att alla monster inte föds så, utan förvärras av sin omgivning. Roth vill se ett samlat samhälle som sätter in sina resurser, redan i förskolan. Allt för att motverka den svarta fläckens spridning i hjärnan. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela