Här är de nya glasögonen.
Här är de nya glasögonen. - Foto: AP/Scanpix

Det här kan du göra med Googles superbrillor

Google bjuder nu på ny information om storsatsningen på de kommande "smarta" glasögonen. Teknikjättens nya brillor både filmar och fotograferar via röstkommando.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Google söker dig

Som en del i utvecklingen av glasögonen har Google nu valt att anordna en tävling. De som lämnar in bäst tips på vad man kan använda glasögonen till får möjligheten att köpa Glass i förväg.

– Vi letar efter djärva och kreativa individer som vill vara med att forma framtidens glasögon, säger en talesperson enligt BBC.

Här kan du ansöka.

Intresset kring Googles nya satsning Glass har varit stort sedan en trailer om de smarta glasögonen släpptes i april förra året. Trailern har setts nästan 20 miljoner gånger och nu väljer Google att släppa ännu en video.

Videoklippet visar hur människor filmar, fotograferar och delar med sig av sina upplevelser via sociala medier. Allting styrs av röstkommandon och varje moment ser ut att flyta på imponerande enkelt.

Glasögonen är ännu inte helt färdigutvecklade, men utvecklare och teknikentusiaster har tidigare fått chansen att köpa ett par till en kostnad av cirka 10 000 kronor.

Google räknar med att glasögonen ska vara ute till försäljning under 2014.

Se det nya videoklippet här:

Se den första trailern här:

/
/