Personerna i studien får snorta kokain - helt lagligt.
Personerna i studien får snorta kokain - helt lagligt. - Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

Universitet i London tillåter kokain-snortning

Får snorta kokain - helt lagligt. Undersökningen ska ge en bättre bild av hur kokain påverkar människokroppen.


Söker män mellan 25 och 40 år

Studiedeltagare får inte ha några tidigare sjukdomar, måste ha hållit sig borta från droger och får inte ändra frisyren under undersökningen. De som uppfyller dessa krav och godkänns av undersökningsledarna kommer kunna snorta kokain - helt lagligt - under en tidsperiod på 120 dagar.

"Efter kokainadministrationen kommer upprepade prover att tas för att jämföra och undersöka hur kokain sprider sig genom människokroppen", står det i beskrivningen.

LONDON. Kings College är universitet som tillåter personer att snorta kokain. Det vill säga - så länge personerna är deltagare i skolans nya knarkstudie. 

Men vem som helst får inte delta i undersökningen. Ett av kraven är nämligen att man som deltagare inte får ha testat droger i sitt förflutna. Deltagarna måste dessutom vara fysiskt hälsosamma och får inte "klippa eller färga håret" innan studien är över, skriver The Independent .

– Det här är en viktig naturvetenskaplig studie för att undersöka hur kokain och dess metaboliter sprider sig genom människokroppen. Alla nödvändiga etiska godkännanden har erhållits och studien kommer att genomföras under den högsta nivån av medicinsk övervakning i en särskild forskningssvit, säger en talesperson för universitetet.

Universitet har försäkrat myndigheterna om att man inte kommer att ta in några missbrukare - men frågan är om de kan lova att ingen av deltagarna lämnar studien med nya intressen. Det skulle ju vara ironiskt om deltagarna fick en förkärlek till kokssnortning, exempelvis.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kristdemokraterna vill se mer kärnkraft i Europa. En fråga som partiet planerar att driva i EU-valet, enligt ett pressmeddelande.

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

1 timme sedan
Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Örnsköldsvik: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka på Terminalvägen i Svartby.", skriver polisen på sin hemsida.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

1 timme sedan
Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.