Måndag 24 Jan
Stockholm

Universitet i London tillåter kokain-snortning

Personerna i studien får snorta kokain - helt lagligt.
Personerna i studien får snorta kokain - helt lagligt. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

Får snorta kokain - helt lagligt. Undersökningen ska ge en bättre bild av hur kokain påverkar människokroppen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Söker män mellan 25 och 40 år

Studiedeltagare får inte ha några tidigare sjukdomar, måste ha hållit sig borta från droger och får inte ändra frisyren under undersökningen. De som uppfyller dessa krav och godkänns av undersökningsledarna kommer kunna snorta kokain - helt lagligt - under en tidsperiod på 120 dagar.

"Efter kokainadministrationen kommer upprepade prover att tas för att jämföra och undersöka hur kokain sprider sig genom människokroppen", står det i beskrivningen.

LONDON. Kings College är universitet som tillåter personer att snorta kokain. Det vill säga - så länge personerna är deltagare i skolans nya knarkstudie. 

Men vem som helst får inte delta i undersökningen. Ett av kraven är nämligen att man som deltagare inte får ha testat droger i sitt förflutna. Deltagarna måste dessutom vara fysiskt hälsosamma och får inte "klippa eller färga håret" innan studien är över, skriver The Independent .

– Det här är en viktig naturvetenskaplig studie för att undersöka hur kokain och dess metaboliter sprider sig genom människokroppen. Alla nödvändiga etiska godkännanden har erhållits och studien kommer att genomföras under den högsta nivån av medicinsk övervakning i en särskild forskningssvit, säger en talesperson för universitetet.

Universitet har försäkrat myndigheterna om att man inte kommer att ta in några missbrukare - men frågan är om de kan lova att ingen av deltagarna lämnar studien med nya intressen. Det skulle ju vara ironiskt om deltagarna fick en förkärlek till kokssnortning, exempelvis.

Kommentera
Kopiera länk
Dela