Här är de nya glasögonen.
Här är de nya glasögonen. - Foto: AP/Scanpix

Googles glasögon börjar säljas i år

Teknikjätten Googles nya brillor ska både kunna filma och fotografera via röstkommando. Nya uppgifter gör gällande att glasögonen släpps redan i år - och att priset är bestämt.


Google söker dig

Som en del i utvecklingen av glasögonen har Google nu valt att anordna en tävling. De som lämnar in bäst tips på vad man kan använda glasögonen till får möjligheten att köpa Glass i förväg. Sista dag att tävla är 27 februari.

Här kan du ansöka.

Intresset kring Googles nya satsning Glass har varit stort sedan en trailer om de smarta glasögonen släpptes i april förra året. Trailern har setts nästan 20 miljoner gånger.

Enligt Google ska du kunna filma, fotografera och dela med dig av dina upplevelser via sociala medier med glasögonen. Enligt flera videos som har släppts styrs allting med röstkommandon.

Börjar säljas i år

Tidigare rykten har sagt att glasögonen ska börja säljas under 2014 men flera uppgifter pekar nu på att de anländer tidigare.

Daily Mail skriver att glasögonen kommer att börja säljas innan året är slut och att de kommer att kosta under 9 500 kronor.

Se ett videoklipp om glasögonen här:


Se den första trailern här:


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!