Här är de nya glasögonen.
Här är de nya glasögonen. - Foto: AP/Scanpix

Googles glasögon börjar säljas i år

Teknikjätten Googles nya brillor ska både kunna filma och fotografera via röstkommando. Nya uppgifter gör gällande att glasögonen släpps redan i år - och att priset är bestämt.


Google söker dig

Som en del i utvecklingen av glasögonen har Google nu valt att anordna en tävling. De som lämnar in bäst tips på vad man kan använda glasögonen till får möjligheten att köpa Glass i förväg. Sista dag att tävla är 27 februari.

Här kan du ansöka.

Intresset kring Googles nya satsning Glass har varit stort sedan en trailer om de smarta glasögonen släpptes i april förra året. Trailern har setts nästan 20 miljoner gånger.

Enligt Google ska du kunna filma, fotografera och dela med dig av dina upplevelser via sociala medier med glasögonen. Enligt flera videos som har släppts styrs allting med röstkommandon.

Börjar säljas i år

Tidigare rykten har sagt att glasögonen ska börja säljas under 2014 men flera uppgifter pekar nu på att de anländer tidigare.

Daily Mail skriver att glasögonen kommer att börja säljas innan året är slut och att de kommer att kosta under 9 500 kronor.

Se ett videoklipp om glasögonen här:


Se den första trailern här:


/
Relaterat
Det här kan du göra med Googles superbrillor
Google bjuder nu på ny information om storsatsningen på de kommande "smarta" glasögonen. Teknikjättens nya brillor både filmar och fotograferar via röstkommando.
Prylarna vi vill se 2013
Förarlösa bilar, den nya generationens spelkonsoler och större iPhones. Vad kan vi förvänta oss under året? Nyheter24 listar de hetaste prylarna.
Nya glasögon hindrar ansiktsigenkänning
Nu har en forskare kommit fram till hur man lurar kameror. Med dessa glasögon behöver du inte bekymra dig om storebror längre. Eller?
VIDEOEXTRA: Efter google-glasögonen - nu kommer Windows-brillorna
En missnöjd användare driver med Windows alla jobbiga fel.
Här är Googles galna glasögon
Mejl, kartor och nätsökningar precis framför dina ögon kan bli verklighet.
Senaste nytt

Pakistan utvisar 1,7 miljoner afghaner

It-bolag vinnare på Wall Street

New York-börsens ledande index steg på onsdagen. Bra gick bland annat it-sektorn, medan energibolagen backade sedan priset på råolja fallit närmare 5 procent.

Polisen rapporterar om brand, Kalmar

"Bergagården. Brand i fordon.", skriver polisen på sin hemsida.

Botkyrka: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Brand i garage i Alby.", skriver polisen på sin hemsida.

USA skickar iranska kulor till Ukraina

1 timme sedan
USA har levererat ny ammunition till Ukraina. Den här gången handlar det om beslagtagna iranska kulor som ska användas mot ryska styrkor.

FN-granskning av krigsbrott i Etiopien avslutas

2 timmar sedan
FN:s utredning av brott mot mänskliga rättigheter i konfliktens Etiopien avslutas nästa vecka, trots varningar om "övervägande risk" om fortsatta övergrepp.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.