Fredag 7 Okt
Stockholm

Många döda i självmordsdåd

Närmare 70 personer kan ha mist sina liv i attacken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En misstänkt självmordsattack mot en moské i nordvästra Pakistan på fredagen kan ha skördat närmare 70 människoliv. Vid middagstid hade upp till 46 lik grävts fram ur den förstörda moskén.

Attacken ägde rum i staden Jamrud, som är belägen i en orolig del av landet där khyberfolket håller till, nära den afghanska gränsen.

– 45 till 46 kroppar har grävts fram... upp till 70 personer kan ha dödats, sade Tariq Hayat Khan, en av khyberfolkets talesmän, till pakistansk tv.

Senare angavs det konstaterade antalet dödsoffer för bombdådet till 48, men fortfarande fanns många kvar instängda i rasmassorna, enligt uppgifter till nyhetsbyrån AFP från en pakistansk chefstjänsteman i regionen. Hela moskén uppges ha rasat samman.

Enligt Tariq Hayat Khan har omkring 70 skadade också förts till sjukhus.

– Det var ett självmordsdåd. Bombaren stod inne i moskén. Den är en tvåvåningsbyggnad och har rasat ihop, säger han.

Ingen tog genast på sig dådet, men militanta islamister har tidigare hotat slå till mot en polispostering intill.

– Det är förvånande att de som hävdar att de bedriver heligt krig utför självmordsattentat i moskéer under fredagsbönen, sade Khan till Geo TV.

Staden Jamrud ligger längs en av de viktigaste vägarna för transporter av material och förnödenheter till de utländska styrkorna i Afghanistan. Trakten i nordvästra Pakistan beskrivs som ett fäste för talibanrebellerna i Afghanistan och deras sympatisörer.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.