Försökte betala taxiresa med cannabis – greps

När plånboken är tom kan en påse cannabis rädda situationen. Eller ja, det tänkte åtminstone en man i Philadelphia som försökte betala en taxinota med en påse cannabis. Nu nu riskerar mannen åtal.


Inte första gången...

Det är inte första gången det rapporteras om resenärer som hävdar marijuana som betalmedel.

En man i Niagara Falls ska ha försökt att stryka sin taxinota – på drygt 65 kronor – genom att erbjuda en påse marijuana.

PHILADELPHIA. Maximal dumhet eller maximal otur?

Ja, det är frågan i fallet med 23-årige Philadelphiabon Michael Medvec, som försökte betala sin taxiresa med – cannabis.

Det samtidigt som ett par poliser observerade från bara ett par meters avstånd.

Poliserna ska ha stannat till då taxin stod dubbelparkerad. Samtidigt ska Medvec ha lämnat sin telefon i pant och lovat taxichauffören att återvända med pengar inom kort.

"Förtjänar smisk"

När Medvec återvände erbjöd sig taxiföraren att stryka taxiskulden – motsvarande 52 svenska kronor – men Medvec insisterade och erbjöd sig då att betala med cannabis i stället.

– Det hände precis framför dem. Poliserna kan inte ignorera det. Om du gör något så korkat förtjänar du allt att få lite smisk, säger polisen Brian Korn till tevekanalen CBS.

Michael Medvec greps, misstänkt för innehav av marijuana, men släpptes i väntan på ytterligare förhör 8 april.

Brian Korn säger att han lider med taxichauffören.

– Stackars chaffis. Här har vi en kille som redan har ett tillräckligt tufft arbete, och som nu måste förlora en hel dags arbete eller två för att vittna i rätten, säger Korn till CBS.

/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!