Söndag 20 Jun
Stockholm

La upp antipolisbild på Instagram - greps

Konstmotivet - och den riktige polismannen.
1 av 3
Konstmotivet - och den riktige polismannen. Foto: Faksimil Instagram/Youtube
Jennifer Pawluck.
2 av 3
Jennifer Pawluck. Foto: Faksimil CBC
Fram till rättegången måste hon hålla sig undan Lafreniere och polisen.
3 av 3
Fram till rättegången måste hon hålla sig undan Lafreniere och polisen. Foto: Faksimil CBC

Jennifer Pawluck la ut en bild hon "tyckte var intressant". Men den föreställda Montrealpolisens presstalesman - med ett skotthål i huvudet. Tre dagar senare greps hon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Polisen: "Mer än en bild"

Det verkar finnas ytterligare aspekter på gripandet av Pawluck, i alla fall om man ska tro Montrealpolisen.

– Det finns omständigheter kring publiceringen av bilden som vi inte kan avslöja efter det är under utredning, säger Dany Richer, talesperson, till CBC News.

MONTREAL. Polisens presstalesman - med en kula genom huvudet. Det var motivet på den graffiti-bild som 20-åriga Jennifer Pawluck la ut på sitt Instagramkonto i veckan. Men bara tre dagar senare dök polisen upp vid hennes dörr med en arresteringsorder.

Mannen som avbildats (hans namn stod även bredvid målningen) är Ian Lafreniere, Montrealpolisens presstalesman. Han har ofta synts i medierna i samband med de studentprotester som rasat i delstaten Quebéc. Nu kan 20-åringen dömas för hot.

– Jag tycker att personen som gjorde graffitin borde vara i mitt ställe. Allt jag gjorde var att ta ett foto, säger Pawluck till CBC News och fortsätter:

– Jag är en konstnärlig person. Jag vet att bilden är våldsam, men den är fortfarande välgjord. Mitt mål var inte att vara hotfull.

"Mina vänner gillar inte polisen"

20-åringen har setts vid flera våldsamma protester, och har tidigare lagt upp bilder med hashtags som #fuckthepolice på sin Instagram.

– Många av mina vänner gillar inte polisen, säger hon till Huffington Post.

Den 17 april ska fallet upp i rätten. Kvinnan kommer att hävda att hon är oskyldig. Fram till rättegången är hon på fri fot men får inte vistas mindre än en kilometer från polisstationen samt Frenieres hem.

Se teveinslaget med Pawluck här:


Kommentera
Kopiera länk
Dela