14-årig flicka hängde sig i träd på grund av mobbning

Efter år av mobbning och trakasserier orkade inte 14-åriga Angel Green leva längre. Nu kan hennes självmord leda till en ny anti-mobbningslag i Indiana.
"Ni dödade mig varje dag", skrev hon i ett brev till sin klass.


Ur brevet

"Jag är väldigt ledsen att jag gjorde det här. Tro ALDRIG att det var ditt fel. För det är det inte. Jag älskar dig så mycket och jag kunde aldrig ha önskat mig en bättre mamma. Tack för att du tagit hand om mig, fött upp mig och älskat mig under de här 14 åren. Än en gång, jag är ledsen. Men mitt hjärta klarar inte av den här smärtan. Jag kommer att sakna dig så mycket".

INDIANA. Den 5 mars lamslogs stora delar av Indiana av nyheten om att en 14-årig flicka hittats hängd i ett träd vid en busshållsplats.

– Hon hängde sig vid den platsen för att hennes mobbare skulle se henne, berättar Angel Greens mamma Danielle för WRTV.

Vill att klassen går på begravningen

Efter år av mobbning orkade Angel inte kämpa längre. Hon skrev ett brev till sin mamma och sina klasskamrater innan hon hängde sig själv i ett träd. 

"Det var mobbning som dödade mig. Snälla, skipa rättvisa. PS. Jag skulle älska att ha hela årskurs åtta på min begravning", skrev hon i sitt självmordsbrev.

– De kallade henne för hora, slyna och otaliga andra ord. Och de sa att hon var värdelös, säger hennes mamma till WRTV.

Vill att ny lag röstas igenom

Nu arbetar Danielle för att en ny anti-mobbningslag ska röstas igenom. Lagen gör skolorna ansvariga för mobbning. Den kräver även att skolorna årligen rapporterar om varje mobbningsincident. Utöver det blir det krav på att all personal tränas i hur man förebygger mobbning.

– Jag vill att skolorna får mer träning och jag vill att barnen får det stöd och de resurser som krävs för att hantera mobbning, säger Danielle, som menar att det skulle förebygga många självmord bland unga.

/
USA
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.