Syftet med Lees projekt var att dokumentera och uppmärksamma den växande hemlösheten.
Syftet med Lees projekt var att dokumentera och uppmärksamma den växande hemlösheten. - Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX

Lee, 26, skulle leva som hemlös - frös ihjäl

Temperaturen sjönk. Dokumentärfilmaren Lee Halpin hittades död i en övergiven byggnad efter att han prövat på livet som hemlös. Utredningen tyder på att filmskaparen frusit ihjäl.


"Orädd" berättarstil

Lee Halpin har publicerat en video på Youtube där han berättar mer om sitt projekt.

Han nämner bland annat hur han eftersträvar att ha en "orädd" berättarstil och hur han vill använda sig av detta genom att leva som hemlös. 

Enligt klippet hoppas 26-åringen att hans projekt skulle snappas upp av teveprogram som bedriver undersökande journalistik. 

HEATON. Det var på onsdagsförmiddagen som Lee Halpin, 26, hittades död i en övergiven byggnad i brittiska Newcastle. 

Halpin hade bestämt sig för att spendera en vecka som hemlös. Men när temperaturen sjönk till cirka fyra minusgrader misstänks dokumentärfilmaren ha frusit ihjäl.

– Jag kommer att sova ute, tigga till mig mat och utnyttja all den service som andra hemlösa individer i West End använder. Jag kommer att prata med så många hemlösa människor som möjligt och anamma den livsstilen så mycket som det bara går, säger han i ett klipp på Youtube.

Två personer greps

Polisen hävdar att de inte misstänker att något brott ligger bakom Lees död. 

Ändå har två män gripits för misstankar om brott mot narkotikalagen. Det är fortfarande oklart hur de är kopplade till utredningen, skriver Chronicle Live.  

Se Lee Halpin prata om sitt projekt här:


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!