Är han på väg tillbaka till politiken?
1 av 2
Är han på väg tillbaka till politiken? - Foto: Scanpix/TMZ/Collage
Anthony Weiner funderar på en comeback.
2 av 2
Anthony Weiner funderar på en comeback. - Foto: Scanpix

Penispolitikern planerar sensationell comeback

Han var en lovande politiker som antogs ha förstört sin politiska framtid med penisbilder på Twitter. Nu överväger Anthony Weiner en överraskande comeback.


Kommer du ihåg?

Självklart skrev även Nyheter24 mycket om Weiners uppmärksammade bilder. Vill du friska upp ditt minne kan du göra det bland annat här, här och här.

Kommer ni ihåg Anthony Weiner, den amerikanske kongressledamoten som tvingades avgå efter att han skickat ut avslöjande bilder på Twitter? Nu planerar han en överraskande comeback. I en intervju med New York Times avslöjar han att han funderar på att försöka bli borgmästare i New York.

– Det är nu eller aldrig för mig, säger Weiner i intervjun.

Redan förra månaden betalade Weiner stora summor för två opinionsundersökningar för att undersöka om det fanns en möjlighet till comeback och kampanjkassan är sedan tidigare välfylld. Kvar från tidigare insamlingar finns över fyra miljoner dollar, motsvarande 25 miljoner svenska kronor, redo att spenderas. Borgmästarvalet hålls senare i år och Weiners uttalanden har definitivt höjt intresset ytterligare. 

Frun har förlåtit honom

I samma intervju talar även Weiners fru, Huma Abedin, ut om händelserna som skakade deras äktenskap, om hur maken slutligen slutade ljuga och erkände att det var han som var på bilderna som spreds runt om i världen.

Weiner valde att prata ut strax innan familjen skulle ge sig iväg på en kortare semester.

– Vi skulle precis åka, bilen var packad och klar, och Anthony sa: "Jag har något att berätta. Jag kan inte ljuga längre. Det är sant, det är jag på bilderna. Historierna om de andra kvinnorna är sanna", säger Abedin till New York Times.

Abedin förlät sin man. Frågan är om väljarna är beredda att göra detsamma?

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.