EA säger att de ska bättra sig.
1 av 3
EA säger att de ska bättra sig. - Foto: AP / SCANPIX
Spelet Mass Effect 3 som fick svidande kritik då många tyckte att spelet kändes ofärdigt när det släpptes.
2 av 3
Spelet Mass Effect 3 som fick svidande kritik då många tyckte att spelet kändes ofärdigt när det släpptes. - Foto: AP / SCANPIX
Peter Moore på EA är fortfarande stolt över företaget. Den pinsamma utmärkelsen till trots.
3 av 3
Peter Moore på EA är fortfarande stolt över företaget. Den pinsamma utmärkelsen till trots. - Foto: AP / SCANPIX

EA sämsta företaget i USA:s historia

Spelutvecklarjätten första företag att utses till sämst två år i rad.


Tvåan vilseledde låntagare

Tvåan Bank of America har bland annat anklagats för att ha vilselett kunder som tagit lån på sina hus. 

Banken anklagas också för att ha förhindrat en utredning om huslånen.

Läs mer om kritiken mot Bank of America här.

Förra året blev Electronic Arts överraskande tilldelat det mindre prestigefyllda priset The Golden Poo (Det gyllene bajset). Företaget tycks inte ha lärt sig någon läxa efter förra året och får nu som första företag i historien utmärkelsen två år i rad. 

Spelföretaget fick 78 procent av rösterna när konsument-sajten Consumerist.coms läsare fick avgöra om EA eller hårt kritiserande Bank of America skulle vinna finalen. 

Anledningen till EA:s utmärkelse är en rad spel där kunderna kände att företaget stressat ut spelen. Några exempel som Consumerist tar upp är lanseringen av Sims City 5 där möjligheten att spela offline tagits bort samt många fans besvikelse över slutet i Mass Effect 3, det sista spelet i spelserien Mass Effect.

Per Landin, chefredaktör på speltidningen Level tycker att utmärkelsen var korrekt: 


Joakim Kilman, skribent på Nya Wermlands-Tidningen och Loading.se, är av en annan åsikt:


"Vi kan göra bättre"

Trots EA:s dåliga rykte är deras spel, så som Battlefield 3 och FIFA, uppskattade av miljontals spelare runt om i världen.

"Vi kan göra bättre ifrån oss. Vi ska göra bättre ifrån oss. Men jag är jäkligt stolt över vårt företag, människorna runt om i världen som jobbar för EA, spelen vi har skapat och människorna som spelar dem", skriver Peter Moore, chef för avdelningen EA Sports, på sin blogg om utmärkelsen. 

Moore tar upp att en del av kritiken mot EA har handlat om möjligheten att vara homo- eller bisexuell i deras spel. 

"Om det är det som gör oss till det värsta företaget, kom an. För vi viker oss inte på den punkten", skriver han på sin blogg

EA
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.