Här ser man Dzjochar Tsarnajevs huvud.
Här ser man Dzjochar Tsarnajevs huvud.

Ny video: Här upptäcker de misstänkte Boston-terroristen ovanifrån

En ny polisvideo, filmad delvis uppifrån, visar hur polisen hittade misstänkte terroristen Dzjochar Tsarnajev.


Så greps han

Dzjochar Tsarnajev greps natten till lördagen svensk tid och utlöste firanden i Boston. Han hade gömt sig i en båt. Tidigare under fredagen dödades hans äldre bror vid skottlossning med polisen. 

Så här gick det till. 

BOSTON. Polisen har släppt nytt videomaterial som visar minuterna innan Dzjochar Tsarnajev, den ende överlevande av de två bröderna tillika misstänkta terroristerna i Boston, kunde gripas.

I den färska polisvideon kan vi se hur en polishelikopter cirkulerar över en uppställd båt, i vilken Tsarnaev befinner sig, och med hjälp av en värmekänslig kamera kan polisen notera att personen i båten lever.

Uppges ha varit skadad

Polisen närmar sig sedan med ett bepansrat fordon för att lyfta på det överdrag som täcker båten – och senare gripa den misstänkte.

Dzjochar Tsarnajev uppges ha varit skadad vid gripandet.

Enligt amerikanska media ska Tsarnajev ha försökt att ta sitt liv men misslyckats. Han vårdas just nu på sjukhus och har ännu inte gått att förhöra.

Se polisens video nedan.


/
/
/
Senaste nytt

KI: Låt klimatpolitiken vara - stötta drabbade

Kvinna på SUP dödad av haj

Ett amerikanskt par på smekmånad på Bahamas attackerades under en paddeltur på SUP-bräda av en haj. Kvinnan skadades så allvarligt att hon avled, skriver BBC.

Landshypotek sänker boräntor – igen

Landshypotek Bank sänker sina bundna boräntor med 0,25-0,40 procentenheter, skriver banken i ett pressmeddelande. Den rörliga boräntan, med tre månaders bindningstid lämnas oförändrad.

Expert om försvarsavtalet: Vi går "all in"

En ny era i svensk försvarspolitik är ett faktum. Det nya samarbetsavtalet som ger USA tillgång till 17 svenska militärbaser skickar avskräckande signaler, säger Jacob Westberg vid Försvarshögskolan.

Forskare: Världens klimat närmar sig kollaps

1 timme sedan
Forskare varnar för akut smältande istäcken som hotar att höja havsnivån samt massdöd av tropiska korallrev. Flera klimat- och ekossystem riskerar att kollapsa när den globala uppvärmningen ökar i dagens takt.

Minskad novembertrafik för Norwegian

1 timme sedan
Det norska flygbolaget Norwegian flög 1,35 miljoner passagerare i november. Det är en nedgång med 2 procent jämfört med samma månad i fjol.