Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Karta som visar världens mest främlingsfientliga länder

- 19/05/2013, 11:54 -

Svenskarna är världens mest toleranta folk – medan invånarna i Hong Kong är mest främlingsfientliga. Det visar en ny undersökning som kartlagt var i världen människor är mest rasistiska.

Forskare bakom en ny undersökning från World Value Survey har frågat människor i 80 länder vilken grupp de helst inte ville ha som grannar. De som valde alternativet "folk av en annan etnisk härkomst" räknades som mer främlingsfientliga.

Svaren visar enligt forskarna vilka länder som är mest och minst toleranta. 

Skandinavien, Australien och Syd- och Nordamerika är människor mest toleranta. Mindre än fem procent av de tillfrågade uppgav att de helst av allt ville slippa grannar av annan etnisk härkomst. 

Hong Kong minst tolerant

Och ja, Sverige är världens mest toleranta land. Endast 1,4 procent uppgav att de ville slippa grannar med annat etniskt ursprung, det skriver Washington Post.

Svaren från länder i Asien och Mellanöstern visar att invånarna är betydligt mer skeptiska till att bo granne med någon av annan etnisk härkomst. Mer än 20 procent av de tillfrågade vill inte bo bredvid någon med annan etnisk härkomst.

I Hong Kong svarade 71,8 procent av de tillfrågade invånarna att de inte vill ha grannar från andra länder.