Mannen sparkade ihjäl sin flickvän och bebis.
1 av 3
Mannen sparkade ihjäl sin flickvän och bebis. - Foto: Scanpix/SWNS
Bebisen skulle ha fötts tre dagar senare.
2 av 3
Bebisen skulle ha fötts tre dagar senare. - Foto: Ap
Det var i staden Harlow det hände.
3 av 3
Det var i staden Harlow det hände. - Foto: Google maps

Sparkade sin gravida flickvän och bebis till döds – attacken kunde ha stoppats

Mordet på flickvännen och deras ofödda bebis kunde ha förhindrats två månader tidigare. Mannen borde ha dömts för misshandel på flickvännen redan då.


Dödade sina barn

Läs om den gravida mamman som mördade sina tre barn innan hon tog livet av sig.

STORBRITANNIEN. Tony McLernon, 24, lurade sin flickvän, Eystna Blunnie, 20, med hjälp av meddelandet "Har en överraskning till dig, hoppas att du gillar det", skriver SWNS.

Den arbetslösa datorspelsmissbrukaren var hög på cannabis när han tvingade den blivande mamman ner på marken där han upprepade gånger sparkade henne i huvudet och kroppen.

Blunnie fick svåra ansikts- och skallskdor och avled av skadorna. Hennes ofödda dotter, Rose, som skulle ha fötts tre dagar senare, dödades också i den brutala attacken som ägde rum i juni 2012.

Försökte strypa flickvännen

McLernon hade arresterats två månader före attacken i juni för att ha försökt strypa flickvännen men åklagarmyndigheten ansåg inte det vara orsak nog till att döma honom.

– För detta misslyckande och det som hände i april 2012 har jag personligen och skriftligen bett om ursäkt till herr och fru Blunnie för allt  lidande som orsakades av detta beslut, sa överåklagaren Grace Ononiwu.

McLernon dömdes till livstidsstraff för mord, skriver SWNS.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kidnappad flicka befriad efter tio år

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

Högsta domstolen i Stilla havsnationen Maldiverna har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.

Geely säljer Volvoaktier för 14,5 miljarder

Kinesiska Zhejiang Geely Holding säljer hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Kiruna: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"E10, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Kristersson om Kinberg Batra: En förtroendekris

Statsminister Ulf Kristersson (M) välkomnar JO-utredningen kring landshövdingen och partikamraten Anna Kinberg Batras anställningshärva, men svarar inte på om regeringen fortfarande har förtroende för henne.

Sverige diskuterar luftförsvar till Ukraina

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) bekräftar att Sverige ingår i ett tyskt initiativ om samarbete för att leverera luftförsvar till Ukraina. Men Kristersson vill inte utlova det begärda systemet Patriot.