Nya bilder på lättklädda israeliska soldater.
1 av 4
Nya bilder på lättklädda israeliska soldater. - Foto: Tim Stewert News Limited
Här står de kvinnliga soldaterna, i vad som tycks vara ett rum på ett logement, och poserar med sina vapen.
2 av 4
Här står de kvinnliga soldaterna, i vad som tycks vara ett rum på ett logement, och poserar med sina vapen. - Foto: Tim Stewert News Limited
Här är en annan ny bild som kommit ut på soldaterna.
3 av 4
Här är en annan ny bild som kommit ut på soldaterna. - Foto: Tim Stewert News Limited
En av de bilder som lett till att militären nu förbjudit soldaterna att använda sociala medier i tjänst.
4 av 4
En av de bilder som lett till att militären nu förbjudit soldaterna att använda sociala medier i tjänst. - Foto: Walla

Nya bilder på de lättklädda soldaterna

UPPDATERAT. En grupp kvinnliga soldater i Israels armé, IDF, har hamnat i blåsväder. Anledningen är Facebookbilder där de poserar i bara underkläder med sina vapen. Nu har fler bilder dykt upp på nätet.


Barn i kikarsikte

I februari straffades en IDF-soldat för en bild han lagt upp på Instagram. Den visade ett kikarsikte inställt på en palestinsk pojke, något som fick även svenska Palestinagrupperna att reagera.

– Det är förskräckligt. Det finns en aggressivitet hos unga soldater som jag inte sett förut, sa Yvonne Fredriksson, projektsamordnare som jobbat med Israel-Palestinakonflikten i 30 år, till Nyheter24 då.

JERUSALEM. IDF, Israels militär, har bestraffat en grupp kvinnliga soldater. Detta meddelades på söndagen efter att lättklädda bilder på dem spridits på Facebook. I en av bilderna ses kvinnorna posera i stringtrosor med sina vapen.

"Deras befäl gav soldaterna det straff som de ansåg passade", skrev IDF i ett uttalande enligt nyhetsbyrån AP.

I en annan bild poserar kvinnorna med minimal utrustning i deras barrack. På bilderna är kvinnornas ansikten censurerade. De uppges vara nya rekryter, skriver nyhetsbyrån AP .

Haft problem länge

IDF har länge haft problem med soldater som gör bort sig i sociala medier. 2010 lades detta klipp upp på Youtube, där en soldat dansar glatt bredvid en fängslad palestinsk kvinna som har ögonbindel:


Tidigarei år fick dessutom en manlig soldat en varning då han skrevantipalestinska tweets och la upp bilder på sociala medier där hanvisade sig naken med en pistol. På grund av den efterföljande uppmärksamheten har Israel tagit beslutet att förbjuda sina soldater från att använda sociala medier när deär i tjänst

Militära tjänstemän nu även börjat införaföreläsningar med sina soldater för att disciplinera dem och för attfå dem att undvika upprepning av brottet i framtiden.

Nästanalla judiska israeliska män och kvinnor är skyldiga att tjänstgörai militären när de fyllt 18 år, skriver DailyMail.

Se fler exempel på IDF-skandaler i sociala medier i bildspelet.

/
IDF
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

1 timme sedan
Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.