Torsdag 6 Maj
Stockholm

Kvinna åtalas för rasistattack på pojke: "Åk tillbaka med båten"

Kvinnan attackerar en skolpojke.
1 av 4
Kvinnan attackerar en skolpojke. Foto: Faksimil Youtube
Hon ber honom att "åka tillbaka till sitt land".
2 av 4
Hon ber honom att "åka tillbaka till sitt land". Foto: Faksimil Youtube
Busschauffören kommer fram och varnar kvinnan.
3 av 4
Busschauffören kommer fram och varnar kvinnan. Foto: Faksimil Youtube
Till slut sätter sig pojken men hon fortsätter.
4 av 4
Till slut sätter sig pojken men hon fortsätter. Foto: Faksimil Youtube

Kvinnan attackerade verbalt en skolpojke på en buss. Den rasistiska attacken var så extrem att polisen efterlyste kvinnan. Nu åtalas hon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Försökte ta sitt liv

En mörkhyad israelisk flicka, bara sex år gammal, försökte ta sitt liv efter utdragen mobbning i skolan på grund av hennes ursprung.

– Hon grät och sa: mamma, jag klarar det inte längre, berättar mamman.

SYDNEY, AUSTRALIEN. En 55-årig kvinna åtalas för en rasistattack som utspelade sig på en buss i Sydney i början av juni, skriver News.

Kvinnan angrep sig verbalt på en pojke och attacken fångades på kamera av en anonym passagerare. Kvinnan irriterar sig över att pojken står upp i bussen. Pojken, klädd i skoluniform, hade placerat sin skolutrustning på sätet bredvid.

– Det är fan inte rätt. Sitt ner för fan. Skaffa dig ett pass. Jag är född här, jag vet vad jag gör. Åk tillbaka med båten och dra åt helvete, kan man höra kvinnan säga i videoklippet.

Stannade bussen flera gånger

Passageraren som filmade händelsen säger att attacken pågick i 12 minuter och att busschauffören var tvungen att stanna bussen flera gånger för att varna kvinnan för hennes beteende. 

– Du kommer till detta land och kan göra vad du vill. Men vet du vad, du kan inte det, säger kvinnan till pojken.

Kvinnan söktes i tre veckor

Trots att kvinnan inte anmäldes av varken pojken eller någon annan så tyckte polisen att det var en så "besvärande" film att de efterlyste kvinnan. Efter tre veckors intensivt sökande hittades hon till sist och i går inleddes förhör.

– Den här typen av rasistiska övergrepp, särskilt när barn är inblandade, är helt beklagliga och kommer inte att tolereras. Med samhällets stöd kommer vi att sätta stopp för dessa oacceptabla handlingar, sa polisen Max Mitchell.

Under klippets gång hävdar kvinnan att hon själv är mamma till en 16-årig pojke och att pojken på bussen aldrig kommer komma i närheten av henne son.

Kvinnan är kallad till domstol i augusti. Hon riskerar tre månaders fängelse, skriver News.

Titta på kvinnans attack i klippet nedan:


Kommentera
Kopiera länk
Dela