Simon Cowell tar Got Talent till Afghanistan.
Simon Cowell tar Got Talent till Afghanistan. - Foto: Metro UK/YouTube

Simon Cowell lanserar Afghanistan's Got Talent

Liksom Idol har Got Talent blivit en programsuccé världen över. Nu har Simon Cowell nya planer för Got Talent - och lanserar det i Afghanistan. Programmet förväntas ha premiär redan i höst.


Stjärnskott

Zara Larsson började sin karriär vid tio års ålder i "Talang".

Se hur en annan tioåring chockar juryn i America's Got Talent.

AFGHANISTAN. Got Talent är programmet där människor får chansen att visaupp sin talang på en scen inför en jury, med chans att vinna en stor summapengar.

Nu har brittiske Simon Cowell, känd som ägare och jurymedlem i programmet, nya mål för programserien. Till hösten vill han lansera den i Mellanöstern och dess krigshärjade områden - först ut blir Afghanistan.

Alla bär på en talang

– Simon har alltid trott att Got Talent kan arbeta var som helst, eftersom människor har fantastiska talanger – oavsett var du är, säger en källa till Metro UK:

– Det må vara ett krig som pågår i Afghanistan, men människor lever fortfarande sina liv och de gillar att titta på TV precis som alla andra.

Enligt Metro UK håller nu reglerna för Afghanistan's Got Talent på att utarbetas. Man letar efter afghanska domare liksom en värd till programmet innan avsparken i höst.

Tog världen med storm

Koncernen Got Talent ägs av Cowell och hans företagSYCOtv. Programserien tog världen med storm när det först lanserades i USA, då med namnet America’s Got Talent. Sedan programstarten har succén varitett faktum. Nu har det lanserats i hela 57 länder och bland annat i Danmark,Australien, Brasilien och Storbritannien. 

Även i Sverige har programmet gjortsuccé under namnet "Talang". Många av oss kommer nog ihåg tioårige Zara Larsson som sjöngWhitney Hustons ”One moment in time” 2008, och kammade hem vinsten.

Spridit sig till arabvärlden

Cowell är dessutom känd för att ha haft rollen som den hårdaoch kritiske jurymedlem i programmet American Idol, ett annat program somspridit sig världen över - också där till arabvärlden. Mohammed Assaf, 22 år, från flyktinglägret i Khan Younis i södra delen av Gazaremsan kammade förra vinnartiteln i Arab Idol. När Assaf återvände hem till Palestina möttes han av glädjeoch jubel i varenda gatuhörn.

– Assaf visar att det finns glädje i våra liv. Vi gillarinte blod och krig – vi älskar fred, vi jobbar för fred, säger ett fan till New York Times.

Se Arab Idol-vinnaren Mohammed Assaf uppträda nedan.


Här uppträder svenska Zara Larsson, då 10 år gammal:


/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka på Västra esplanaden i Umeå.", skriver polisen på sin hemsida.

Priset sänks på bensin och diesel – så billigt blir det

1 timme sedan
Ledande drivmedelskedjor sänker priserna inför helgen.