HBTQ-ungdomar attackerades under Pridefestival

En grupp HBTQ-ungdomar misshandlades på tunnelbanan när de var på väg hem från New Yorks Pridefestival. Nu sprids filmen på nätet för att hitta gärningsmännen.


Samma rättigheter

Homosexuella par har nu samma rättigheter att ingå äktenskap som andra par i USA. 

Det meddelade Högsta domstolen i slutet av juni när de rev upp en federal lag från 1996.

NEW YORK. I söndags fångades två män på film när de hotade och angrep en grupp HBTQ-ungdomar som hade stigit på tåget efter att ha deltagit i New Yorks Pridefestival.

Männen ska enligt Gawker ha sagt att det var en "läskig dag eftersom det fanns bögar överallt".

Det var när gruppen steg ombord på tåget som hoten och de verbala angreppen började hagla. Männen ska bland annat ha sagt att ungdomarna fick dem att vilja spy och att de hade blivit dödade om de hade bott i Iran.

Hotade med våldtäkt

En av männen ska även ha hotat med våldtäkt varefter en kvinna började spela in händelsen angreppet.

Det dröjde inte länge före den ene mannen upptäckte att kvinnan filmade. Han gick då rakt mot henne och slet loss mobilen.

En av ungdomarna, som stod i närheten, tog telefonen från mannen och sa att han inte skulle attackera en kvinna. När mannen hotade med att slå tog hon telefonen och sprang över till andra sidan av tåget för att trycka på nödknappen och larma.

Attackerades igen

Då attackerades hon ytterligare en gång, denna gång mer fysiskt då mannen tog tag i hennes kropp och ville förstöra mobilen med bevis.

– Jag är advokat, skrek kvinnan.

De två männen gick av tåget någon station senare.

Kvinnan valde därför att lägga upp filmen på Youtube för att uppmärksamma händelsen som eventuellt skulle kunna leda till ett gripande, skriver Gawker.

Polisen har nu inlett en förundersökning om trakasserier.

Titta på klippet här:


HBT
/
/
/
/
Ran
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!