Var svårt sjuk – då drog polisen våldsamt ut henne ur bilen

Polisen trodde att kvinnan i bilen var full. De drog ut henne ur bilen och kastade ner henne mot marken. Vad poliserna inte visste var att kvinnan hade diabetes och hade drabbats av en insulinchock.


USA. I detta klipp, som fångades med bilens så kallade dash cam-kamera, kan man se hur Revina Garcia våldsamt dras ut ur bilen av polisen.

Garcia har diabetes och hade precis fått en allvarlig insulinchock. Hon hade dessutom krockat lätt med lastbilen framför henne och när hon försökte ta sig ut visste hon inte hur man öppnade dörren.

– Jag var helt borta, verkligen helt borta, säger Garcia till KOAT.

Krossade bilrutan

Eftersom Garcia inte kunde öppna dörren krossade en polisman bilrutan och drog ut henne ur bilen. Han kastade ner Garcia på gatan med ansiktet mot marken och satte handbojor på henne.

Garcia låg orörlig på marken och hennes blodsocker var så lågt att hon kunde ha hamnat i koma.

– Det som oroar mig mest är att det inte fanns någon anledning att tvinga ner henne mot marken under så lång tid. Det fanns andra poliser som kunde ha hjälpt till så att hon åtminstone kunde sitta upp eller placera henne i en bil, sa polischefen Robert Garcia. 

Låg i mer än en minut

Garcia låg med ansiktet mot marken i mer än en minut. Till slut placerades hon i en polisbil och tio minuter senare anlände sjukvårdare som kunde medicinera henne.

Polischefen har tillsatt en internutredning, skriver KOAT.

Titta på klippet här:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

1 timme sedan
"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.