Här ställer "Letzgo Hunting" pedofiler mot väggen – polisen oroad

Ett medborgargarde i Storbritannien har på kort tid fått stort genomslag. "Letzgo Hunting" låtsas vara minderåriga flickor på nätet – sedan konfronterar de männen som försöker ha sex med dem. Men polisen oroas av metoderna.


Inspirerade av teveprogrammet

Det som gav upphov till Letzgo Huntings initiativ var det populära amerikanska teveprogrammet "To catch a predator", där programledaren Chris Hansen konfronterar män som försökt träffa minderåriga.

LEICESTER. Här är medborgargardet som slår till mot pedofiler och agerar både polis, domare och jury. Gruppen "Letzgo Hunting" jagar personer som söker sexuell kontakt med minderåriga på nätet, bland annat genom appar som Badoo.

I klipp på deras hemsida konfronterar de män som stämt träff med minderåriga. Konceptet har varit framgångsrikt i USA och nu fått genomslag i Storbritannien

– Vi har just nu kontakt online med cirka 30 män som pratar med oss på ett sexuellt vågat sätt när vi låtsas vara tonårstjejer, säger Jamie, eller "Scumm Buster" som han också kallas, till Daily Mail.

Han är en av medlemmarna i gruppen som består av föräldrar. Jamie är i 25-årsåldern och har tidigare arbetat som dörrvakt.

"Polisen är upptagen med att stoppa fortkörare"

Männen som gruppen har kontakt med skickar bland annat nakenbilder och skriver att de vill träffas och ha sex. Letzgo Hunting-gänget menar att polisen inte prioriterar dessa brott.

– Jag gör det här för att jag är en far. Polisen är för upptagen med att stoppa fortkörare i stället. Vi tar inte lagen i egna händer – vi attackerar inte de här personerna. Vi lämnar över vår information till polisen så att de kan bestämma vad man ska göra, säger "Psycho Buster", en man i 50-årsåldern, till Daily Mail.

"Kan förstöra bevis"

Men de är inte riktigt lika omtyckta av polisen. Det finns stora risker med arbetssättet.

– Att avslöja identiteten hos misstänkta pedofiler ger den misstänkte chansen att förstöra bevis innan polisen kan undersöka dem. Det leder också till att personer som identifierats kan fly, eller att deras säkerhet kan äventyras, säger polischefen Dave Whatton till Daily Mail.

Se några exempel på Letzgo Huntings konfrontationer här:





/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.