"Indy" hittades brännskadad i en gränd – lämnad att dö.
1 av 4
"Indy" hittades brännskadad i en gränd – lämnad att dö. - Foto: Start Rescue
Här är gärningsmannens bil, misstänker polisen.
2 av 4
Här är gärningsmannens bil, misstänker polisen. - Foto: Polisbild
Någon hade satt fast fyrverkerier på hundens ben under nationaldagsfirandet den 4 juli.
3 av 4
Någon hade satt fast fyrverkerier på hundens ben under nationaldagsfirandet den 4 juli. - Foto: Jordan Stead / AP / SCANPIX
Indy är på bättringsvägen.
4 av 4
Indy är på bättringsvägen. - Foto: Start Rescue / Facebook

Vem fäste fyrverkerier på sin valp och tände på?

Någon eller några satte fast fyrverkerier på hundvalpen Indy, tände på och lämnade honom att dö i en gränd. Efter en och en halv månad har polisen fortfarande inte hittat någon ansvarig – tills nu?


Eldade upp systers hund

Tidigare under sommaren skrev Nyheter24 om en amerikansk kvinna som brände sin systers hund efter att hennes son blivit biten av den. Sedan skröt hon om det på Facebook och kunde gripas. Hunden avled senare av skadorna.

LOS ANGELES. Mitt under firandet av den amerikanska nationaldagen 4 juli hittades en sargad tvåårig hundvalp på en gränd i Los Angeles. Lämnad att dö av någon eller några som fäst fyrverkerier på hans kropp och sedan tänt eld.

Efter det grymma tilltaget har valpen omhändertagits av den lokala djurorganisationen Start Rescue. Men jakten efter en eller flera djurplågare har gått vidare för polisen. Nu har man för första gången släppt övervakningsbilder från gränden.

Brann längs med benen – och under fötterna

Det syns inga personer på bilden men väl en vit pickup. Enligt NBC4 ska ett vittne ha sett en man släpa ut hunden ur just den bilen.

Valpen fick namnet Indy (en förkortning av "independence") och har vårdats för sina svåra brännskador sedan dess. Enligt veterinärerna kommer han att bli bättre på lång sikt, men han kan få problem med att kunna gå ordentligt.

– Eld från fyrverkerierna har brunnit längs med hans ben. När pjäserna tändes gick han runt och brände även undersidan av tassarna, har veterinären Daniel Slaton tidigare sagt till NBC4.

Kändisbesök

På Facebook lägger Start Rescue upp flera bilder på sin älskade Indy. Bland annat har han fått besök av kändisparet Ellen DeGeneres och Portia de Rossi den senaste tiden.

Räddningsorganisationen har erbjudit en hittelön på cirka 100 000 kronor till den som kan berätta vem som skadade hundvalpen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!