Se ministerns stenhårda svar på pastorns fråga om homoäktenskap

Australiens premiärminister Kevin Rudd har passat på att ta internet med storm lagom till valet i helgen. Ett svar han gett om homoäktenskap till en ifrågasättande pastor har mött stora hyllningar.


Företrädarens succétal

Kevin Rudd vann efter en hård och smutsig internstrid posten som partiledare för Labor från den förre premiärministern Julia Gillard i juni. Hon hade då bland annat hunnit att bli världsberömd för sitt tal där hon anklagar oppositionsledaren Tony Abbott för att vara misogyn.

CANBERRA. På lördag går australiensarna till val för att rösta mellan framför allt två partier. Premiärminister Kevin Rudds Labor och oppositionsledaren Tony Abbotts center-högerkoalition. Nu kan den förstnämnde ha samlat många röster hos hbtq-personer.

Det var i en frågestund i teve som Rudds tro ifrågasattes av en närvarande pastor som inte tycker att alla ska ha rätt att ingå äktenskap.

– Jag tror inte att människor väljer sin sexualitet när de föds. De är homosexuella om de föds homosexuella. Man bestämmer sig inte längre fram i livet att vara det ena eller det andra, svarade premiärministern till en början.

"Bibeln säger också att slaveri är naturligt"

Pastorn i publiken förklarade att han tror på det som står i bibeln och att det är att man ska leva med en mamma och en pappa.

– Om man ska ha den synen så säger bibeln också att slaveri är ett naturligt tillstånd, svarade Rudd och drog ned stora applåder i studion.

Oppositionsledaren Abbott då? Jo, han har sagt att homoäktenskap bara är "på modet".

Se klippet på Rudd som blivit en hit – efter att det lades upp i hans egen Youtubekanal:


/
/
Val
/
/
/
Senaste nytt

Forskare: Världens klimat närmar sig kollaps

Minskad novembertrafik för Norwegian

Det norska flygbolaget Norwegian flög 1,35 miljoner passagerare i november. Det är en nedgång med 2 procent jämfört med samma månad i fjol.

Forskare: Farligt när kunskapsklyftorna ökar

Resultaten för svenska 15-åringar rasar inom både läsförståelse och matematik i den globala kunskapsmätningen Pisa. Två skolforskare ger här sin syn på läget i svensk skola.

Israel: Storstaden Khan Yunis omringad

Israeliska styrkor trappar upp sin markoperation i södra Gaza och har nu omringat storstaden Khan Yunis, enligt militären.

Ny rapport: Riksbanken underskattade riskerna

Riksbankens gigantiska köp av statsobligationer och andra räntepapper hade begränsad effekt i syftet att få upp inflationen.

Polisen i Luleå rapporterar om trafikolycka

"Larm om trafikolycka på E4, Norra Gäddvik.", skriver polisen på sin hemsida.